‘Blair savaş suçlusu’

Habere göre soruşturmaya başkanlı eden Sir John Chilcot, dün, görüşlerini dinlemek üzere davet ettiği ailelerin tümünden ortak bir mesaj aldı: Ailelerin tümü savaşın yasadışı olduğunu söyleyerek kınadılar ve bunun hesabının sorulmasını talep ettiler.

The Times, Irak’da ölen bir İngiliz pilot teğmenin annesinin, “Oğlumun ölümünden bizzat eski başbakan Tony Blair’i sorumlu tutuyorum ve savaş suçlusu olarak yargılanmasını istiyorum” dediğini de aktarıyor.

“IRAK ARTIK GÜVENLİ Mİ?”

The Independent gazetesi de, Irak’ın işgalinin başlamasından bu yana, yani altı yıldır ilk kez bir grup Iraklı mültecinin bugün zorla ülkelerine geri gönderileceklerini yazdı.

Habere göre, Bağdat’a kalkacak bu ilk iade uçuşunda 40’ı aşkın mülteci olacak.

Daha dün Irak’ta bir intihar saldırısında sekiz kişinin öldüğü bir gün önce ise Bağdat’ın orta yerinde patlayan bir bombanın dört kişiyi yaraladığını hatırlatan gazete, mültecilere destek sağlayan kuruluşların ve grupların, Iraklıların sınır dışı edilmesi kararını “insanlık ve ahlak dışı ” diye nitelediklerini aktardı.

Gazetenin Bağdat’daki tecrübeli muhabiri Patrick Cockburn da aynı sayfadaki haberinde Irak’ın başkentinde güvenlik koşullarının iki üç yıl öncesiyle kıyaslandığında çok daha iyi ama tehlikede Bağdat’ın hala muhtemelen Mogadişu’dan sonra geldiği ve Kabil’in önünde yer aldığını yazdı.

1496970cookie-check‘Blair savaş suçlusu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.