‘Blair ulusal sağlık’ı el altından özelleştiriyor’

The Times ve The Guardian gazeteleri manşetlerinde, İşçi Partisi hükümetinin Ulusal sağlık hizmetlerini özelleştirmeye yönelik gizli planlarını açıkladı.  


The Guardian planın kazara ortaya çıkarıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti:


”Ulusal sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmını özelleştirmeye yönelik gizli planların aslında gelecek ay açıklanması düşünülmüştü. Ama Sağlık Bakanlığı, 64 milyar sterlin bütçeli sağlık hizmetlerinin yönetimi için özel şirketleri ihaleye çağıran ilanı, dün yanlışlıkla Avrupa Birliği resmi gazetesinde yayınlayınca iş anlaşıldı.”


”İlanda, özel şirketlere, ulusal sağlık hizmetlerinin yönetimi ve planlanması işi teklif ediliyor. Hükümet planlanan adımın sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi anlamına gelmediğini, yalnızca hizmetlerin daha etkin ve iyi yönetiminin amaçlandığını söylüyor” diye yazan The Guardian tepkileri de şöyle aktardı:


”Ancak sağlık çalışanları bu görüşte değil. Sağlık çalışanları sendikası haber üzerine hükümetin ‘karşılıklı güven’ prensibini çiğnediğini ve sağlık hizmetleri konusundaki politikasında temel bir değişiklik yaptığını söyleyerek İngiltere Sendikalar Konfederasyonu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı.”


The Times gazetesi de “El altından özelleştirme” başlıklı haberinde, kamuoyunda hiç tartışılmadan, ulusal sağlık politikasında bu kadar büyük bir değişikliğin nasıl yapılabileceğini sorguladı.


Muhafazakar The Daily Telegraph gazetesi birinci sayfasında, kendi yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasının sonuçlarını öne çıkararak, “Yoklama, ana muhalefetteki Muhafazakar Parti’nin yeni lideri David Cameron’un, iki puan da olsa İşçi Partili Başbakan Tony Blair’i popülerlikte geçen ilk muhafazakar lider olmayı başardığını gösterdi” diye yazdı.


İLGİLİ ARAŞTIRMA: Çokuluslu şirketler İngilizler’i bile korkuttu

792180cookie-check‘Blair ulusal sağlık’ı el altından özelleştiriyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.