Blair’in gözü AB başkanlığında

“Başkan Blair İrlandalı seçmenin kararını bekliyor” manşetini atan The Times’e göre İrlandalılar kamouyu yoklamalarının işaret ettiği gibi evet derse, Blair, AB başkanlığı hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Gazete Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Blair’in en iyi aday olduğuna karar verdiğini, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de, Blair’e yönelik muhalefetini yumuşattığını öne sürdü.

Haberde dikkat çeken satırlar şöyle:

“Merkel şimdiye kadar Blair ismine karşı çıkıyordu, çünkü Lizbon Anlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle yaratılacak başkanlık makamının, ortak para birimi euro’yu kullanan bir ülkeye gitmesi gerektiğini düşünüyordu. Ancak İngiliz kaynaklarına göre, Avrupa Komisyonu’ndaki önemli koltukların Fransa ve Almanya’ya gitmesi durumunda, Merkel ikna edilebilir.

Alman kaynaklar ise, Merkel’in tavrının henüz netleşmediğini vurguluyor. Blair’in ise, kazanacağına emin olmadan bu göreve talip olmayacağı belirtiliyor.”

Daily Telegraph da Lizbon Anlaşması’nı başyazısında değerlendirdi. İrlandalıların referandumda hayır oyu vermesini uman gazete, böylece hem “önüne çıkan her şeyi ezen bir güç” olarak tanımladığı AB’nin hız keseceğini hem de İngiltere’de de, Lizbon Anlaşması’nın referanduma sunulması ihtimalinin doğabileceğini belirtti.

1496720cookie-checkBlair’in gözü AB başkanlığında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.