Bülent Ecevit’i yitirdik…

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Gülhane Askeri Tıp Akademisi(GATA) Hastanesi’nde vefat etti. GATA’dan yapılan açıklamada, Bülent Ecevit’in 5 Kasım 2006 günü saat 22.40’da dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu vefat ettiği belirtildi.


“ECEVİT’İN HİZMETLERİ SAYGIYLA ANIMSANACAKTIR”


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Ulusunun, Bülent Ecevit’in ülkeye yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacağını belirtti.


Sezer, Bülent Ecevit’in yaşamını yitirmesi nedeniyle yayımladığı mesajda, ”Siyasi tarihimizin simge kişiliklerinden Bülent Ecevit, yaşamı boyunca üstlendiği görevlerde etik değerleri ön planda tutarak, benimsediği istikrarlı çizgisi, demokratik duruşu, nezaketi ve aydın kimliği ile örnek olmuştur” dedi.


ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bülent Ecevit’in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türk siyasi hayatı, önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir. Kendisini rahmetle anıyor, hayat arkadaşı Rahşan Hanım’a ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.


BAYKAL: ”HEPİMİZİN ÖĞRETMENİYDİ”


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise mesajında, Bülent Ecevit’in vefatından ”büyük üzüntü” duyduğunu belirterek, ”Siyaseti ilkeli götürmeyi esas alan bir liderdi, hepimizin öğretmeniydi” ifadesini kullandı.


ZEKİ SEZER: “ACIMIZ SONSUZ”


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer,Ecevit’in ölüm haberinin ardından geldiği GATA’nın çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Gerçekten acımız sonsuz. Büyük devlet adamı, bizim önderimiz, kendisiyle uzun süre çalışma olanağı bulmaktan gurur duyduğum sayın Ecevit’i yitirdik. Ama inanıyorum ki sayın Ecevit’in fikirleri bu ülkede sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecek” diye konuştu.


ECEVİT’İN EVİNE SİYASİLER GELMEYE BAŞLADI


Bülent Ecevit’in Oran Şehri’nde bulunan evine siyasiler gelmeye başladı.
Ecevit’in evine ilk gelen siyasiler arasında, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DSP eski Milletvekili Emrehan Halıcı, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil bulunuyor.


Bu arada DSP Genel Başkanı Sezer, evden ayrılırken gazetecilerin Rahşan Ecevit’in durumun sorması üzerine, ”Üzgün tabi dinleniyor. Tören ve diğer işleri konuşmadık. Salı ya da Çarşamba günü toprağa verilebilir onu bilemiyorum, çünkü bizi de aşan kısmı var, devlet boyutu var. Rahşan Hanım’ın kararı da önemli” yanıtını verdi.


AÇIK GAZETE: Bülent Ecevit’in yitikliğinden dolayı çok üzgünüz. Türkiye’nin başı sağolsun…


Bülent Ecevit’in yaşımı için: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=354

1035060cookie-checkBülent Ecevit’i yitirdik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.