Blog kurarak para kazanmanın yolları

İlk başta, tamamen paylaşım yapmak düşüncesiyle, idealist bir kaygıyla ortaya çıkan bloglar, zaman içerisinde, takipçi sayısının artması, ziyaretçilerin de çoğalmasıyla bir kazanç kapısı haline gelmiştir. Daha çok takip edilen bloglar ise daha fazla reklam almaya başlayarak, aylık geliri 100bin dolar seviyesine gelen blogların da olması, blog sahibi olmayı cazibe merkezi hale getirmiştir.

Siz de blog sahibi olarak, hem ilgi duyduğunuz bir alanda hayran kitlesi oluşturabilir, hem de “zaten paylaşım yaparken” para kazanabilirsiniz. Başarıya giden yolda, en önemli nokta insanın sevdiği işi yapması olduğuna göre, paylaşımlarınızdaki samimiyetiniz de ilgiyi artıracaktır.

Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız, aşağıdaki yazdıklarımızı dikkatle okumanızı öneririz.

1. Kopyala yapıştır yaparak başarıya ulaşamazsınız. Özgün olmalısınız.
2. İlham alabilirsiniz, ancak yazılarınız size özgü bir yorum ve okuyuculara yararlı olabilecek sonuçlar içermelidir. Konu : Kilo vermek ise, bu konuda internette yazılan yazıları aynen kopyalamak yerine, sizin bu konudaki tecrübelerinizi katarak, daha faydalı olacak yazılar yazabilirsiniz.
3. Günde 1-2 saatinizi ayırarak yazacağınız 3 makale, ayda 90 makale yapar. Bu da kısa sürede bir takipçi kitlesine sahip olmanız için yeterli olacaktır. Yazdıkça hem daha güzel yazılar yazmaya başlayacaksınız, hem de aldığınız olumlu/olumsuz tepkiler sizi başarıya yönlendirmede önemli unsur haline gelecektir.
4. Popüler olmaya başladığınızda, başka sitelerden de yazı yazmanız konusunda talep geleceği için, işiniz daha zevkli hale gelirken, geliriniz de artacaktır. Sadece yazı yazarak aylık 1500-4000 TL arası kazanç sağlayanların varlığından haberdarım. Unutmayın, onlar da amatör bir şekilde yazı yazarak başladılar.
5. Sitenize Google Adsense reklamları ekleyerek para kazanabilirsiniz.
6. Doğan Holding’in içerik pazarlama stratejisi olarak oluşturmuş olduğu, Bumerang ile para kazanabilirsiniz.
7. Sitenize alacağınız Banner Reklamları ile blogdan para kazanabilirsiniz. Sürekli takip edilen bir blog sahibi olduğunuzda bir çok firma ve şahıs, haftalık veya aylık reklam vermek isteyecektir.
8. Ülkemizin önde gelen İnternet Hizmeti veren firmalarından, Türk Ticaret Net’e ait, Adhood ile para kazanmanız mümkün. Aynı zamanda, blog sahibi olmak için www.hazirblog.com adresinden ücretsiz hizmet de alabilirsiniz.
9. Affiliate = Satış ortaklığı ile blog sayfanızdan para kazanmanız mümkün. Aşağıdaki sayfalara üye olarak, sitenize ekleyeceğiniz kodlar sayesinde hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Türkçe Siteler: www.xticaret.com, www.adhood.com, www.adtime.com.tr, www.gelirortaklari.com, https://aff.gittigidiyor.com, http://www.idefix.com. http://aff.bitenekadar.com/affiliates/tour.php
İngilizce Siteler : www.clickbank.com, www.amazon.com
10. Blog sitenizi popüler hale getirdikten sonra, satarak para kazanmanız da mümkün.

_________________

* Blog sahibi olarak para kazanma konusunda, daha detaylı bilgi almak için, Türkiye genelinde vermekte olduğumuz, eğitimlerimize katılabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

771030cookie-checkBlog kurarak para kazanmanın yolları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.