Bloomberg: Kağıttan Kule Sonunda Yıkılacak’

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 2 gün kala ekonomide fırtınalı bir hava var. Türkiye’deki son gelişmelere uluslararası medyanın ilgisi devam ediyor. Bloomberg’de Türk ekonomisine ilişkin dikkat çekici bir analiz yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu pazar günü gerçekleşecek. Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Seçime 2 gün kala ekonomide fırtınalı bir hava hakim. Dolar/TL kuru bugün rekor seviyeye yükselirken, bankalarda ihtiyaç kredisi faizleri de fırlamış durumda.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye’deki seçimlere ve ekonomideki son gelişmeler olan ilgisi sürüyor. ABD merkezli Bloomberg’de Türkiye’ye ilişkin bir analiz yayımlandı.

“Daha çok acı” sinyali
Ekonomist Netty Idayu Ismail tarafından kaleme alınan analizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci turda ipi göğüslemesi halinde yatırımcıların “daha fazla acıya hazırlandığını” yazdı.

Finans piyasalarının “daha çok acı” sinyali verdiğini anlatan Idayu Ismail, Türk Lirası’nda “nihai bir düşüşün” beklentiğini belirterek, yatırımcıların Erdoğan’ın “geleneksel olmayan ekonomi modelinde değişiklik yapıp yapmayacağını” değerlendirdiğini ifade etti.

“Kağıttan kule sonunda yıkılacak”
Analizde Londra merkezli Tellimer’den kıdemli ekonomist Patrick Curran da değerlendirmelerde bulundu. Gazete Duvar’ın aktardığı analize göre; Curran, “Bu önlemlerin geleneksel bir politika değişikliği olmadan lirayı ve Türk kredilerini destekleyebilmesi için sınırlı bir alan var. Yabancı yatırımı çekmek için ciddi faiz artırımları ve lira devalüasyonu yapılmazsa ve cari açık kontrol altına alınmazsa kağıttan kule sonunda yıkılacaktır” ifadelerini kullandı.

2690680cookie-checkBloomberg: Kağıttan Kule Sonunda Yıkılacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.