BM Kenya’da devam eden şiddetten endişeli

Konsey açıklamasında, “Kenya’da siviller öldürülüyor, her türlü şiddete maruz kalmaya devam ediyorlar ve evlerinden zorla ayrılmak zorunda kalıyorlar” denildi.

Konsey, ülkedeki krizin ancak diyalog, müzakere ve uzlaşma yoluyla aşılabileceğini belirterek, ülke liderlerini uzlaşmaya ve şiddeti durdurmaya davet etti. Konsey, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın öncülüğünde taraflar arasında ara buluculuk yapan Afrikalı liderlere de verdiği desteği bir kez daha teyit etti.

Bu arada BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Louise Arbour liderliğindeki heyetin, ülkede son dönemde yaşanan ağır insan hakları ihlalleriyle ilgili 3 haftalık inceleme ziyareti yapmak üzere Kenya’ya gittiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes’un da bugün Kenya’nın başkenti Nairobi’ye varması ve ülkedeki durumu değerlendirmesi bekleniyor.

Kenya’da 27 Aralık 2007’de yapılan seçimlerin ardından ülkede çıkan olaylarda 1000’den fazla insanın öldüğü ve 300 binden fazla insanın yerlerinden olduğu belirtiliyor.

1166210cookie-checkBM Kenya’da devam eden şiddetten endişeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.