BM İsrail’i değil Filistinlileri kınamalıymış

Olmert, İsrail kabinesi toplantısının başlangıcında yaptığı konuşmada, BM Genel Kurulunun kararını “vahim” olarak niteledi. Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelen Kassam roketlerini hatırlatan Olmert, “Sivilleri bilerek hedefleyen kim olursa olsun kınanmalıdır” dedi ve güneydeki roket ateşi altındaki vatandaşlarına yardım için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Olmert, Beyt Hanun saldırısına atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Hiç şüphe yok ki, hele son olaydan sonra dilenen özürden sonra, sivillerin vurulması konusuna çözüm getirmesi gereken İsrail değil, sivillere saldırmayı uzun yıllardır sistematik bir politika haline getirmiş bulunan ve yüksek değerlere sahipmiş gibi davranıp, gözlerini devirerek, bize karşı Birleşmiş Milletler’de kınama kararı aldırmaya çalışanlardır.”
Olmert, hükümetin tümüyle Silahlı Kuvvetlerinin ve Genelkurmayının arkasında olduğunu ve onlara güvendiğini de kaydetti.

Kabine toplantısında konuşan Turizm Bakanı İsaac Herzog, İsrail’in bir yıl önce Gazze Şeridi’nden çekildiğini, askerlerini sınıra konuşlandırdığını ve bununla tüm dünyadan olumlu tepki aldığını belirtti. Herzog, “İkide bir Filistinlilerin saldırısı oluyor. Gazze’de sınırın ötesinden İsrail’e hangi biçim ve kapsamda olursa olsun bir saldırıyı kabul edemeyiz. Aklı başında her ulus da aynı şeyi yapar. Birleşmiş Milletlerin kınaması da kabul edilemez” dedi.

Adalet Bakanı Meir Şetrit de, uluslararası toplumun ikiyüzlülüğünü üzüntüyle karşıladığını belirterek, şunları söyledi:

“Nasıl olur da yüzlerce roket saldırısına maruz kalan Sderot, Aşkelon ve İsrail’in diğer kentleri, Birleşmiş Milletlerde bu tehdidin bile görüşülmesini talep etmiyor da, İsrail kendi vatandaşlarını korumak için harekete geçip adım atar atmaz, BM kınama kararı istiyor. Bu olur ikiyüzlülük değil.”

Bakanlardan Zeev Boim ise İsrail’in canı istediğinde Gazze’ye girip çıkamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Daha bir hafta önce oradaydık. Ancak, hükümet, Sderot’luların huzur içinde yaşaması için gereken her şeyi yapmalı. Gazze’nin Lübnan haline dönüşmemesi için silahların geldiği Filadelfi’den uzanan otoyolu kontrol altında tutmalıyız. Bugüne kadar soruna getirilen çözümler, istenen hedefi sağlamada başarılı olamamıştır.”

 

 

1140960cookie-checkBM İsrail’i değil Filistinlileri kınamalıymış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.