Boğaziçi akademisyenleri: Naci İnci istifa etmelidir!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 162’nci kez rektörlük binasına sırtlarına döndü, atanmış rektör Naci İnci’nin istifasını talep etti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olarak Prof. Melih Bulu’nun atanmasıyla başlayan protestolar 35 haftadır sürüyor. Akademisyenler 162’nci kez rektörlük binasına sırtlarına döndü, atanmış rektör Naci İnci’nin istifasını talep etti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 Ocak günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu’nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 243’ncü gününde Boğaziçililer 162’nci kez bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndü. Atanmış Rektör Melih Bulu’nun ardından yardımcısı Naci İnci rektör vekili olarak göreve gelmiş ve bu dönemden 2007 yılından beri Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Can Candan’ın görevine son vermişti. Naci daha sonra rektörlüğe atanmıştı. 35’inci haftasına giren direniş boyunca her iş günü Rektörlük binası önünde nöbet tutan akademisyenler, 162’inci nöbette Bulu’nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci’yi protesto etti.

“NACİ İNCİ İSTİFA ETMELİDİR!”
Akademisyenlerin nöbetin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

“Sizlere hala basının alınmadığı çevresinde polisin ağır silahlarla devriye gezdiği, her köşesinin kameralarla özel güvenlik güçleri ve sivil polislerce denetlenme çalışıldığı, girişlerine yüksek demir parmaklıkların yerleştirildiği kampüsümüzden sesleniyoruz. 20 Ağustos gece yarısı Boğaziçi akademisyenlerinin yüzde 95’inin ret oyu verdiği Naci İmci rektör olarak atandı. Bu atama ile bir kez daha üniversitemizin demokratik iradesi bu alenen çiğnendi. Kayyumluk rejimi devam ediyor, 8 aydır demokratik, özgür özerk üniversite yapısını yok ederek; şeffaflıktan, hesap verilebilirlikten uzak bir şekilde kapalı kapılar ardında yürütülen bu rektör atama usulünün kabul edilmesi mümkün değildir. Rektör belirleme sürecinde akademisyenlerimizin güvenoyu vererek destekledikleri 17 adayın neden mülakata çağrılmadığı, Naci İnci’nin hangi gerekçe ve beklentilerle görevlendirildiği açıklanmalıdır. Naci İnci daha önceki atanmış yönetimden tanıyoruz, bugüne kadar üniversitemize verdiği zararları biliyoruz. Onu hocalarımız Can Candan ve Fevzi Elçin’le, Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörü Cemre Boytok’un işlerine hukuksuzca son veren, kampüsü bir hapishaneye dönüştürmeye çalışan; demokratik ve barışçıl protesto haklarını kullanan öğrencileri disiplin soruşturmaları ile gözaltı süreçleri ile baskı altına alınmasına neden olan atanmış rektör olarak tanıyoruz. Hukuksuz bir şekilde kurulan hukuk ve iletişim fakültelerinde ilgili tüm kurumların karar alma süreçlerini yok sayarak niteliksiz ve siyasi sadakate dayalı bir kadrolaşma sürecine önayak olan Naci İnci’nin amacı açıktır: Boğaziçi’ni Türkiye’nin en nitelikli kamu üniversitelerinden biri yapan gelenek ve değerleri yok etme niyetinin üniversiteli üzerinde kurulmak istenen vesayet rejiminin bir uzantısı, bir aracısı olmaktan başka bir şey olmayacak bir kişinin derhal istifasını talep ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL – Fotoğraf: Can Candan)

2546290cookie-checkBoğaziçi akademisyenleri: Naci İnci istifa etmelidir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.