Bombay’da tren hattına saldırı: 174 ölü

Bombay’da iş çıkışı saatinde, demiryolu hattının kalabalık olduğu sırada meydana gelen patlamaların ardından yetkililer can kaybı ve yaralı sayısını belirlemekte güçlük çekti. Büyük bir kargaşa yaşanan kentte yetkililer gece boyunca sürekli can kaybı sayısını artırırken, birkaç dakika arayla, zaman zaman da birbirlerinden farklı açıklamalar yaptılar.
Bir polis yetkilisi, bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 174, yaralı sayısının da 464 olduğunu bildirdi.

Polis bütün patlamaların trenlerin içinde meydana geldiğini, ancak bazı trenlerin patlama sırasında istasyonlarda olduğunu belirtti.

Bölgeden gelen 7 patlama olduğuna ilişkin gelen haberlerde de patlamaların 5’inin trenlerde 2’sinin istasyonlarda olduğu kaydedilmişti.

16 milyon nüfuslu Bombay’daki bombalı saldırıların ardından Hindistan’ın diğer büyük kentleri de üst düzey alarma geçirildi.

Polisin, patlamaların ardından ülke çapında zanlıları aramak için baskınlar düzenlediği kaydedilirken, bir televizyon kanalı bir kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Bombay’daki bir polis yetkilisi, patlamaların iyi koordine edilmiş bir saldırı olduğunu söylemiş, İçişleri Bakanı da önceden bir saldırı olacağı istihbaratı aldıklarını, ancak zamanı ve yerini bilmediklerini kaydetmişti.

Trenlerin en kalabalık olduğu saatte düzenlenen bombalı saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Saldırılar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve ABD Başkanı George Bush tarafından da kınandı.

 

1132000cookie-checkBombay’da tren hattına saldırı: 174 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.