Boris, Kızıl Ken’i zorluyor

The Guardian gazetesinin ICM kamuoyu araştırması kurumuna yaptırdığı anketin sonuçlarına göre, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında kısa süreli Dahiliye Nazırı görevinde bulunan gazeteci Ali Kemal’in soyundan olan Boris Johnson, Londra halkından yüzde 42 oranında destek alırken, Ken Livingstone’a verilen destek yüzde 41 olarak belirlendi. 

Gazete, ankete katılanların kullandıkları oylara göre, seçimde ikinci turda alınabilecek oy oranlarını da yüzde 51’e yüzde 49 olarak tahmin etti.

Önceki seçimde Muhfazakar Parti adayına karşı yüzde 37 oranındaki halk desteğiyle belediye başkanı seçilen Livingstone’un işinin bu kez o kadar kolay olmadığını belirten gazete, 2004 yılında muhafazakar adayın yüzde 29 olan halk desteğini bugün yüzde 42’ye çıkarmayı başaran Johnson’un dişli bir rakip olduğunu yazdı.

Liberal Demokrat Parti’nin eski bir polis olan adayı Brian Paddick’in ise halktan yüzde 10 civarında destek alabildiği belirlendi.

Gözlemciler, bu yüzde 10’luk kitleyle diğer bazı küçük partilerin toplam yüzde 7 olarak tahmin edilen oylarını ikinci turda alacak adayın belediye başkanlığını kazanabileceğine işaret ediyor.

Liberal Demokrat Parti seçmenleri arasında yapılan bir anket, bu seçmenlerin yüzde 43’ünün, kendi adaylarının elenmesi halinde, ikinci turda oyunu Boris Johnson’a, yüzde 30’unun Ken Livingstone’a vereceğini gösterdi.

Bu durumda Johnson’un seçimi favorisi olduğunu söylemenin mümkün olduğunu da belirten siyasi gözlemciler, sonuç ne olursa olsun 8 yıl boyunca görevde kalmayı başaran Livingstone’un Londralıların kalbindeki yerini koruyacağını belirtiyor.

FOTOĞRAF: Ken Livingstone ve Boris Johnson

 

1169760cookie-checkBoris, Kızıl Ken’i zorluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.