Botta mahsur 180 mülteciden S.O.S.

Akdeniz’de Yunanistan açıklarında bir botta mahsur kalan 180’e yakın mülteci Türkiye, Yunanistan ve İtalya tarafından görmezden geliniyor. Mülteciler “yiyeceğimiz, suyumuz yok” diyerek yardım istiyor.

Akdeniz’de 29 Nisan Perşembe gününden bu yana botta mahsur durumda olan yaklaşık 180 mülteci, yardım çağrılarına rağmen Yunanistan, İtalya ve Türkiye tarafından görmezden geliniyor.

Mülteci botlarını ve hareketlerini takip eden Alarm Phone’un Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, 180 civarı mültecinin perşembe gününden bu yana Akdeniz’de Yunanistan açıklarında bir botta mahsur kaldığı ve yardım çağrılarına kimsenin yanıt vermediği belirtildi. Alarm Phone, durumu Yunanistan sahil güvenlik birimlerine ilettiklerini ve “araştırıyoruz” yanıtını aldıklarını belirtti.

MÜLTECİLERİN YARDIM ÇIĞLIĞI: YUNANİSTAN, TÜRKİYE VE İTALYA ‘GELMEYİN’ DİYOR, İNSANLIK NEREDE?

Mültecilerin gönderdiği ses kaydını da paylaşan Alarm Phone, olayın çok büyük ihtimalle “geri itme” olduğunu belirtti.

Bottaki mülteciler yolladıkları ses kaydında “Denizdeyiz, yardıma ihtiyacımız var. 2 gündür buradayız, burada mahsur kaldık. Aramızda kadınlar ve çocuklar var, hiç suyumuz ve yiyeceğimiz yok. Çocuklar ağlıyor, yardıma ihtiyacımız var. Yunanistan, Türkiye ve İtalya bize ‘gelmeyin’ diyor. İnsanlık nerede? Yardım edin” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Libya açıklarında mahsur kalan ve yine görmezden gelinen en az 130 mülteci, botun batması sonucu hayatını kaybetmişti. EVRENSEL

FOTO: Arşivden

2511370cookie-checkBotta mahsur 180 mülteciden S.O.S.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.