“Böyle bir aşk masalı”

Geçen yıl ‘Halktan Biri’ oyununu sahneleyen Day-Mer Londra Meydan Sahnesi, Zeynep Kaçar’ın yazdığı ‘Böyle Bir Aşk Masalı’ ile yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Son 30 yıldan beri Londra’da düzenli olarak çalışmalar yürüten Day-Mer Londra Meydan Sahnesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırladığı oyunu 29 Mart Cuma, saat 20:00 de sahneleyecek. Girişin ücretsiz olduğu oyuna Londra Toplum Merkezi ev sahipliği yapıyor.

Oyun konusu; 

…“Böyle Bir Aşk Masalı”, halk edebiyatının en önemli örneklerinden “Ferhat ile Şirin” masalı içinde kadının yerini sorguluyor. Bu toprakların masalında Ferhat’ın aşkına büyük önem veren yazarların, Şirin’in sevdasına yaklaşımları ironik bir biçimde ele alınırken, aşkın öteki yüzüne ışık tutuluyor.

Aşkın öteki kıyısında kadınların acıları, fedakârlıkları, yürek yangınları, umutları, sabırları görünür kılınıyor. Masal, Şirin’in ve diğer kadınların varlığıyla yeniden anlam kazanıyor. Ferhat ile Şirin masalı “Böyle Bir Aşk Masalı”na dönüşürken, aşk bu kez kadınların da hayatına anlam kazandırıyor…

…“Böyle Bir Aşk Masalı”nın yönetmeni ve Day-Mer Londra Meydan Sahnesinin’den de ilk kurucularından Rahime Simpson oyuna dair şu değerlendirmeleri yaptı. ‘İçinde yaşadığımız toplumun, kadına karşı geri geleneksel kültürünün yansıması olan erkek egemen sınıf bakışının kalemini sorgulayan bir kadın yazara ait oyunu sahnelemeyi tercih ettim. Kendi yorumumla da aşkta ve işte hayatın içindeyiz ‘görün beni’ diyen Şirin’in haykırışını bir kadın yazarın ürettiğini sahneye taşıyarak duyurmak istedim.’ Yönetmen koltuğunda oturan Simpson, onlarca oyunda rol almanın yanı sıra 2012’den bu yana ondan fazla oyunu da derleyip yönetti.

Gönüllü çalışma ruhunu hiç yitirmeyen ekip, afişinden ışığa, dekordan salon düzenlenmesine kadar tüm işleri dayanışma ile gerçekleştiriyor. Oyunun köstümleri son altı yılda olduğu gibi yine Day-Mer Londra Meydan Sahnesi oyuncularından Fatma Binboğa ve Ayşe Nurdogan tarafından üstlenilmiş. Bu yılki oyun afiş tasarımı ise Irmak Demir‘e ait. Bilgen Telli ve Sibel Güneş’in asistanlık görevini paylaştığı oyunun kadrosunda; Zeynep Güneş, Nazım Demir, Bergüzar Toprak, Cevdet Armutlu, Irmak Demir, Emrah Er, Ayşe Nurdoğan, Fatma Binboğa, Mürüvvet Güneş, Oktay Erpolat ve Memo Güzel yer alıyor.

Yeni katılımlara açık olan Day-Mer Londra Meydan Sahnesi bu oyunun hemen ardından, Haziran’da sahneleyecekleri oyunun hazırlıklarına başlayacak. Tiyatroya ilgi duyanlara seslenen Simpson, ‘böyle canlı bir ekibi seyretmekle kalmayın, tiyatroya ilginiz varsa ekibe katılın’ çağrısı da yaptı.

__________

Tarih: 29 Mart, Cuma
Saat: 20:00
Yer: Londra Toplum Merkezi
Adres: 22 Moorefield Road, Tottenham, N17 6PY
Tel: 020 7275 8440, e-mail: [email protected]

 

 

2280420cookie-check“Böyle bir aşk masalı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.