Brava kızlar, teşekkürler Acıbadem

BRAVA KIZLAR, TEŞEKKÜRLER ACIBADEM

Fenerbahçe Acıbadem geçen yıl finalde lig şampiyonluğunu, bu yılda Teledünya Türkiye Kupası’nı kaptırdığı Eczacıbaşı Zentiva’dan rövanşı alarak tarihinde ilk kez deplasmanlı bayanlar voleybol liginde şampiyon oldu.

Normal sezonda 6 mağlubiyet alıp ligi 4. sırada tamamlayan, sezon ortasında coach değiştirerek Üzeyir Özdurak’ın yerine Belçikalı Jan De Brandt’ı getiren Fenerbahçe Acıbadem Teledünya Türkiye Kupası’nda final oynadı, CEV Cup’ta 3. oldu ve Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde de şampiyon olarak başarılı bir sezon yaşamış oldular.

Şampiyonluktaki iddaalı rakipleri Vakıfbank Güneş Sigorta, Türk Telekom ve Eczacıbaşı Zentiva’nın flaş oyuncu transferlerine karşılık onlar kadar iddialı olmayan oyuncular transfer ederek lige girmesi şampiyon adayları arasında en az şans verilen takım konumuna düşürmüştü Fenerbahçe Acıbadem’i. Sezon başında yaşanan sakatlıklar nedeniyle bir türlü kadro istikrarı yakalanamaması ligin ilk yarısında 4 mağlubiyet almasına sebep oldu. Ama hem sakat oyuncuların iyileşmeleri hem de coach değişikliği takıma çok olumlu yansıdı ve ligin ikinci yarısında 2 mağlubiyet alarak normal sezonu 4. sırada kapattılar.

Şampiyonluktaki iddaalı rakipleri ile yaptığı maçlarda birer kez kazanıp birer kez kaybederek aslında onlar kadar iddaalı olduğunun mesajını vermişti. Normal sezonda 4 takım arasında birbirlerine üstünlük sağlayarak öne çıkan bir takım olmadı.

Yeni coach yönetiminde oyuncular iyi bir uyum ile takım olmayı başardılar. Coach Jan De Brandt bütün oyuncularına mümkün olduğunca şans vererek kadrosundan maksimum düzeyde yararlandı.

CEV Cup’ta 3.lük maçını kazanarak önemli bir başarı elde etmiş oldular.

Play-off maçlarında ilk rakip, bu sezon ilk dörtte yer alan takımlardan Eczacıbaşı Zentiva dışında 3 takımı da yenebilen tek takım Ereğli Belediyesi oldu. Fenerbahçe Acıbadem’i ligin ilk yarısında hemde İstanbul’da yenen Konya ekibini play-off’da hem içrede hem deplasmanda 3-1’lik skorlarla 2-0 yenerek saf dışı bıraktı. Yarı finaldeki rakip,normal sezonu birinci sırada tamamlayan Vakıfbank Güneş Sigorta’yı sürpriz bir biçimde eleyen ezeli rakip Galatasaray oldu. Bu seriyi de 3-0 ile geçen Fenerbahçe Acıbadem finaldeki rakibini beklemeye başladı. Ve finaldeki rakip son 2 sezonda da olduğu gibi Eczacıbaşı Zentiva oldu. Geçen 2 sezonda olan olmadı ve Fenerbahçe Acıbadem, Eczacıbaşı Zentiva’yı bu sefer 3-1’lik seri ile mağlup etti ve 2008-2009 Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nin ŞAMPİYONU oldu.

BRAVO FENERBAHÇE ACIBADEM KIZ TAKIMINA…

Fenerbahçe Acıbadem normal sezonda Galatasaray ve Beşiktaş’ı oynadığı 4 maçta da yendikten sonra yarı finalde eşleştiği Galatasaray’ı üç maçta da yenerek 2 ezeli rakibine karşı bu sezon oynadığı 7 maçı da kazanmış oldu.
Fenerbahçe Spor Kulübü, bayan voleybol takımının yönetimini ana sponsor Acıbadem Grubu’na bırakmış ve Grubun Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aydınlar’da üzerine düşeni yaparak bu takımı oluşturmuştur. Şampiyonluğun kazanıldığı maçın ardından kendisine uzatılan FB TV mikrofonlarına yatırımların artarak devam edeceğini ve önümüzdeki yıl Avrupa da çok iddaalı bir Fenerbahçe Acıbadem olacağının sözünü vermiştir.

Fenerbahçe Acıbadem’in bu yılki kadrosunda yer alan Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Final Serisinin En Değerli Oyuncusu, CEV Cup Final Four’unun En Skorer Oyuncusu olan 23 yaşındaki Seda Tokatlıoğlu, Aroma Bayanlar Voleybol Ligi Final Serisinin En İyi Pasörü olan 25 yaşındaki Azeri Oksana Parkhomenko , CEV Cup Final Four’unun En İyi Manşet Alan oyuncusu 25 yaşındaki Azeri Valeriya Korotenko, bu yılın en yararlı transferi 22 yaşındaki Eda Erdem, 19 yaşındaki Merve Tanıl gibi isimlerden vazgeçilmeden oyunun gidişatını takımı lehine çevirebilecek yaşlı olmayan ama kariyerli, yerli ve yabancı oyuncularla önümüzdeki sezon ligi domine edecek ve Avrupa Kupasında Final Four oynayacak bir takım oluşturulmalı. Coach Jan De Brandt elbetteki takımın başında kalmalı.

Takımın menejerliğine oyuncuların yaşına daha yakın ve etkin bir FENERBAHÇELİ bayan menejerin olması, takım içi uyum ve yeni transferlerin adaptasyonu açısından daha faydalı olacaktır.

Bu sezonun tarih sayfalarına BAŞARILI olarak girmesine katkısı olan herkese ve özellikle Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a sonsuz TEŞEKKÜRLER.

Seneye Türkiye’deki 2 kupayı ve beklide Avrupadaki en büyük kupayı da alarak Türk Voleybol Tarihine adını altın harflerle yazdıran istikrarlı yenilmez armada bir Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı izlemek ümidiyle…

1633860cookie-checkBrava kızlar, teşekkürler Acıbadem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.