Bravo Hüseyin!

Acar, aldığı ödülü 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm Türk çocuklarına armağan etti.


Londra’nın en saygın okullarından biri olan City and Islington College’de kimya, matematik, fizik ve sanat eğitimi alan Acar, 15 bin öğrenci arasından ‘Yılın Öğrencisi’ seçildi.


Acar, bu yıl ilk kez yapılan seçimlerde derslerindeki başarısı ve diğer öğrencilere örnek olan davranışlarından dolayı ödüle layık görüldü.


Erzincanlı bir aileden gelen ve Londra’nın Hackney bölgesinde yaşayan Acar, eğitim aldığı okulda tüm öğretmen ve öğrencilere kendini kısa sürede sevdirdi.


Türk genci, okulunda iki dönemdir Öğrenci Birliği Başkanlığı da yapıyor. Birçok etnik gruba ait öğrencinin birarada eğitim aldığı okulda, bu ödülün kendine layik görülmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Acar, “İngiltere’de Atatürk gencini iyi bir şekilde temsil etmekten gurur duyuyorum’ dedi.


Bugünün 23 Nisan’a denk gelmesinden dolayı ayrı sevinç içinde olduğunu anlatan Acar, ileriki eğitimini mimarlık alanında sürdürmek istiyor.


Mezun olur olmaz Manchester, Bath veya Edinbrug üniversitelerinden birinde eğitimini sürdürmek isteyen Acar, “Benim başarım İngiltere’de yaşayan tüm Türk gençlerine örnek olmalı biz Atatürk genciyiz ve burada da onun yolunda ilerliyoruz biz tüm dünyaya örnek olmalıyız” dedi.


Acar, 23 Nisan dolayısıyla sınıfta arkadaşlarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemini başka ülkeden gelen arkadaşlarına anlatırken, arkadaşları bir ağızdan öğrendikleri birkaç kelime Türkçe ile Türk çocuklarının bayramını kutladı.

811920cookie-checkBravo Hüseyin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.