Brexit senaryolarına: No! No! No! No! No! No! No! No!

İngiltere’de milletvekilleri Avrupa Birliği’nden ayrılmaya dair sekiz farklı seçeneği içeren bir oylamaya katıldı. Milletvekilerinin bir pusulada yer alan seçenekler için ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ kutularını doldurmasıyla yapılan oylamada Brexit’e dair sekiz farklı senaryonun hiçbiri yeterli çoğunluğu alamadı.

Milletvekillerinin doldurduğu pusulada AB’den anlaşmasız ayrılmak, AB ile gümrük birliğinde kalmak, Brexit’in iptal edilmesi ya da varılacak herhangi bir Brexit anlaşmasının tekrar referanduma götürülmesi gibi seçenekler yer alıyordu.

May: Brexit anlaşması onaylanırsa istifa ederim

Diğer yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, lideri olduğu Muhafazakar Parti milletvekillerine Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşmasına destek vermeleri takdirinde istifa edeceğini söyledi.

Partisinin milletvekillerinin bundan sonra yürütülecek Brexit müzakerelerinde kendisinin yer almasını istemediğinin farkında olduğunu belirten May, “Ülkem ve partimiz için doğrusunu yapmak adına bu pozisyondan planladığımdan daha erken ayrılmaya hazırım” açıklamasını yaptı. (BBC TÜRKÇE)

HABERİN DEVAMI:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47727898

2284850cookie-checkBrexit senaryolarına: No! No! No! No! No! No! No! No!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.