Brezilya’da son gün bin 1 kişi yaşamını yitirdi

Brezilya’da corona virüs nedeniyle son 24 saatte 1001 kişi yaşamını yitirdi. Corona virüsü “hafif bir grip” olarak niteleyen devlet başkanı Jair Bolsonaro’ya tepkiler sürüyor. Bolsonaro, salgın nedeniyle önlem alan belediye başkanlarına da öfkeli.

Dünya genelinde küresel salgnla mücadele sürerken Covid-19 bulaşan kişi sayısı 5 milyon 307 bin 412’ye çıktı.

Corona virüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 340 bin 75 kişi yaşamını yitirdi, virüs bulaşan 2 milyon 160 bin 592 kişi iyileşti.

BREZİLYA’DA DURUM

Brezilya’da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 1001 kişi yaşamını yitirdi. Brezilya vaka sayısında Rusya’yı geride bıraktı ve ABD’nin ardından ikinci sıraya yerleşti. Ülke, salgının yeni merkezi olma yolunda.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede Covid-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1001 artarak 21 bin 48’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 19 bin 969 artışla 330 bin 890’a ulaştı. Cuma günü ise rekor kırıldı. Bir günde 20 bin 803 yeni vaka tespit edildi.

Covid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika’da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD’nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen 2. ülke konumunda bulunuyor.

Demografik nedenler ve yoksulluk sebebiyle diğer ülkelere kıyasla daha fazla genç ve orta yaşlının yeni tip corona virüsten yaşamını yitirdiği belirtiliyor

BOLSONARO’YA TEPKİLER DİNMİYOR

Corona virüsü “hafif bir grip” olarak niteleyen devlet başkanı Jair Bolsonaro’ya tepkiler sürüyor. Brezilya devlet başkanının başı kabine toplantısında sarf ettiği sözler nedeniyle dertte.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Adalet Bakanı’nın Bolsonaro’yla ilgili federal emniyet teşkilatına müdahale ettiği suçlamalarını inceliyor. Bolsonaro, salgın nedeniyle önlem alan belediye başkanlarına da öfkeli.

2418000cookie-checkBrezilya’da son gün bin 1 kişi yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.