Britanya Türk Acenteler Birliği kuruluyor

Londra merkezli Edwin Holidays’in kurucu ortakları, Türk Turizm sektörünün başarılı isimlerinden Şenel Gürlek ve Uğur Bulut ile turizmhaberleri.com’un gerçekleştirdiği röportajı aktarıyoruz. Haber şöyle:

Konaklama sektöründe 30 yılı aşkın deneyime sahip Şenel Gürlek ile seyahat acentalığında 25 yıllık başarılı çalışmaları ile tanınan Uğur Bulut; Londra merkezli Edwin Holidays’in kurucu ortaklarından… Türkiye’de üst düzey görevlerdeki sektörel deneyimlerini Edwin Holidays ile Londra’ya taşıdılar ancak 12 Mart tarihli görkemli açılışın hemen ardından Koronavirüs salgınının devreye girmesiyle duraklamak durumunda kaldılar. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi hepimiz evlerimizde kalarak fırtınanın geçmesini bekliyoruz.

Peki yeni bir ülke, yeni bir iş ve bütün ülke sınırlarını zorlayan Korona’nın yarattığı bu büyük krizi Gürlek ve Bulut nasıl değerlendiriyor, kriz stratejileri, görüş ve önerileri nedir? Kriz turizm sektörüne ve insanlığa nasıl bir ders çıkaracak? Tüm bu soruların yanıtlarını kendilerine sorduk.

Sektörde çok krizler görmüş geçirmiş olmanın sakinliği ve özgüveni ile sorularımızı yanıtlayan Şenel Gürlek ve Uğur Bulut; Korona günlerinde beyin fırtınası yaratacak, belki de hepimize umut verecek, daha dik durmamızı sağlayacak açıklamalarda bulundular.

Edwin Holidays’in açılışında ortaklardan Uğur Bulut (Director) ve Şenel Gürlek

İNGİLTERE’NİN KRİZLERDE BİLE TÜRKİYE’YE İLGİSİ HEP YÜKSEK OLMUŞTUR
Ülkemizde uzun yıllar turizm sektöründe sürdürdüğünüz başarılı grafiğin ardından 12 Mart 2020 tarihindeEdwin Holidays’in açılışını yaptınız. Peki Neden Londra?
Londra’yı seçmemizin en büyük nedeni; İngiltere’de yaşam kalitesinin ve İngiliz pazarının yıllardır krizlerde dahi Türkiye’ye ilgisinin hep yüksek olmasıdır. İngiltere’de tatil bir zorunluluk ve bu zorunluluk toplumda yılda sekiz defa tatile çıkma durumu oluşturmakta. Londra’yı seçme nedenlerinden biri de bu şehirdeki Türk toplumunun yoğunluğu, lokomotif kitlemiz Türk toplumu olacak. Ayrıca Londra da havaalanı alternatifi çok daha fazla. Kosmopolitan bir şehir, her kitle var. Metropollerde iş hayatının yarattığı stresten kısa sürede olsa tatillerle uzaklaşma ihtiyacı ve sahip olduğu hobileri Dünyanın başka yerlerinde deneyimleme isteği de tatile gitme kararı almalarında etken oluyor.

SEKTÖRDE FARKLILIK VE YENİLİK YARATAN KAZANACAK..
“Turizme alışılmışın dışında farklı ve alternatif tatil planlarıyla yeni bir soluk getirmeyi” hedeflediğinizi söylüyorsunuz.. Girişimci ve cesur bir anlayışın ipuçlarını veren bu çıkış noktanızı biraz daha açar mısınız?
Ticarete baktığımız zaman kim yeniliği ve farklılığı yakalıyorsa o başarılı olma yolunda ilerliyor. Yıllardır turizmin içindeyiz, geçmiş yıllara baktığımız zaman sektörde bulunan bir çok işletmecinin birbirlerinin kopyalarını oluşturduğunu görürüz. Bizler daima çalışma hayatı boyunca de hep aynı çizgide kalmadık, hep bir farklılıklarımız oldu. Bu yüzden de çalışma hayatımızda her zaman yükselen bir grafik izledik. Bu grafiğimizi de kendi işimiz ile taçlandırdık. Farklılık yaratmalıyız ve bu farklılığı yenilikler ile birleştirmeliyiz. Amacımız bu anlayışla insanlara istediğini vermek.

Edwin Holidays’in açılışında ortaklardan Şenel Gürlek

HER KRİZ BERABERİNDE YENİ FIRSATLAR GETİRİR
Yeni bir ülke, yeni bir iş ve küresel kriz Korona…. Edwin Holidays’in açılışı için “yanlış zamanlama“ diye düşündünüz mü hiç? Bu süreçte nasıl bir kriz yönetimi ve strateji yürütmeyi planlıyorsunuz?
Her kriz kendi içerisinde ya da devamında fırsatlar getirir. Biz hayat boyu atmış olduğumuz adımları hata veya hayıflanma süreci olarak görmedik. Bugüne kadar hiç arkamıza bakmadık. Her zaman AN’da kaldık; AN’da kalmak önemli. Geçmiş zamanda yapılan her hata bile bir tecrübe bize. Çin’in en büyük şirketi Alibaba’ya bakın, Alibaba şirketinin sahibi hayatı boyunca 10 kez Harvard Üniversitesi’ne başvurup 10’unda da reddedilmiştir. Okul hayatında başarılı öğrenciler arasına girememiş olan Ma, iş hayatına ilk atıldığı zamanlarda da bocaladı ve buna ünlü fast food zinciri KFC’de dahil olmak üzere başvurduğu işlerden sürekli olarak ret cevabı aldı. Bu sırada internetle tanışan Ma, başta İngilizce çeviri için bir internet sitesi kurdu. Ancak bu işinde de başarılı olamadı. Ardından yeni yollar düşünürken 17 arkadaşıyla birlikte Alibaba’yı kurmaya karar verir ve hikayesi hala devam etmekte. Turizm sektöründe çalışırken birçok insan ile karşılaşıyor ve tanışıyorsunuz, hepsi bize birer tecrübe oldu. Hepsine şükran borçluyuz. turizmhaberleri.com

Edwin Holidays’in açılışında ortaklardan Uğur Bulut (Director)
2401160cookie-checkBritanya Türk Acenteler Birliği kuruluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.