Brüksel’de 180 kişilik eylem!

AB Konseyi önündeki Schuman Meydanı’nda yer alan eylemde, Kıbrıs şarkıları eşliğinde folklor ve modern dans gösterisi yer aldı; broşür ve bildiriler dağıtıldı; pankartlar açıldı ve Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türkler’in de varlığı vurgulandı.


Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden temsilciler ise; “AB Sınırları içerisindeki eğitim ambargosunun sona erdirilmesini istediler ve eğitimin uluslararası bir hak olduğunu” vurguladılar.


Eylem sırasında AB Kıbrıs Türk Masası Şefi Andrew Rasbash da, eylem yapanların yanına gelerek, kendileriyle sohbet etti, eylemin amacı hakkında bilgi aldı..


Rasbash, Kıbrıslı Türkleri Brüksel’de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.


AB’nin demokratik bir platform olduğunu kaydeden Andrew Rasbash, bu tür gösterilerin Brüksel’de çok yapıldığını belirtti.


“Bu tür bir etkinliğin insanların bakış açısını değiştirmesini bekleyemezsiniz. Bu, bir sürecin parçasıdır” diyen Rasbash, eskiden çok daha az Kıbrıslı Türk’ün Brüksel’de görüldüğünü söyledi.     Andrew Rasbash, şimdi bu kadar çok Kıbrıslı Türk’ün Brüksel’de bulunmasının, izolasyonların kaldırılması yönünde olumlu bir gelişme sağlayacağına inanç belirtti.


Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün geçirilmesi konusunda ümitli olduğunu belirten Rasbash, ancak bunun hemen gerçekleşemeyeceğini söyledi. Andrew Rasbash, Almanya’nın yoğun şekilde bu yönde çalıştığını ve dönem başkanlığı boyunca baskılarını sürdüreceğini de ifade etti.

803130cookie-checkBrüksel’de 180 kişilik eylem!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.