Brown AB'de 'Nabucco' kulisi yapacak

Brown, yarın yapılacak AB zirvesinde, AB'nin Rusya'ya enerji bağımlılığının azaltılması gerektiğini ve bu çerçevede Hazar bölgesi enerji kaynaklarını Avrupa'ya ulaştıracak Türkiye geçişli projeye (Nabucco) daha fazla fon ayrılması için liderlere baskı yapacağını belirtti.


Brown, bugün The Observer gazetesinde yayımlanan, "Rusya'nın açık saldırısı karşısında nasıl bir duruşumuz olacak" başlıklı yazısında, Avrupa ülkelerinin Rusya ile ayrı ayrı enerji anlaşmaları yapmak yerine, "ortak pazarlık güçlerini kullanmaları gerektiğini" vurguladı.
Gazetenin siyasi editörü Gaby Hinsliff, Borwn'un diğer AB liderlerine uyarısının, "Rusya'nın Batı'yı fidye için ele geçirememesi gerektiği" anlamına geldiğini, İngiltere Başbakanının, "Kremlin ile ilişkilerin köklü biçimde gözden geçirilmesini istediği" yorumunu yaptı. 


Hinsliff, "Başbakan, Hazar Denizinden Batı'ya, Türkiye üzerinden gaz taşınmasını sağlayacak boru hattı projesine daha fazla fon ayrılması gerektiğine işaret ediyor" ifadesini kullandı.


Brown makalesinde, Rusya'ya alternatif enerji projesi için şu ifadeleri kullandı: 
"Yarınki zirve Avrupa'nın enerji gündemine aciliyet kazandırmalı. Diğer petrol ve doğal gaz üreticileriyle daha büyük bir hızla ilişkiler geliştirmeliyiz. Enerji güvenliğimiz için, gaz ve elektrik alanında tek pazar oluşturma çabalarımızı ikiye katlamalıyız. Avrupa liderlerine ayrıca, Hazar Denizinden enerji kaynakları getirerek Rusya'ya bağımlılığımızı azaltacak olan projeye yönelik fonları artırmaları yolunda baskı yapacağım." 

814830cookie-checkBrown AB'de 'Nabucco' kulisi yapacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.