Brown, Ayfer Orhan’ı kabul etti

Başbakan Gordon Brown, Downing Street 10 numarada bulunan ofisinde Türk kökenli İşçi Partisi Hemel Hempstead Milletvekili adayı Ayfer Orhan ile görüştü.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, “key seat” öncelikli kazanılması gereken bölgelerin başında gelen Hemel Hempstead hakkında bilgi aldığı Ayfer Orhan’a daha fazla destek sözü verdi. Eşi Sarah Brown’ında hazır bulunduğu görüşmede bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Brown, iki buçuk yıl önce aday olan Ayfer Orhan’ın Hemel Hempstead de yaptığı çalışmaları yakından izlediğini, toplumun ve partinin desteği ile bölgeyi yeniden İşçi Partisi’ne kazandıracağına inandığını belirtti. Görüşmeye katılan Başbakan’ın eşi Sarah Brown’da, Ayfer Orhan’ı kampanyasına destek olmak için yakın zamanda Hemel Hempstead bölgesini ziyaret edeceği sözünü verdi. Bir kaç ay önce Başbakanlık’ta yapılan bir toplantının ardından da Gordon ve Sarah Brown’un alt kattaki kendi ikametlerine davet edilen Ayfer Orhan’a Brownlar özel bir ilgi gösteriyorlar.
İşçi Partisi çok az bir oy ile kaybettiği bölgenin geri alınması için çabalarını yoğunlaştırıyor. Bir kaç ay önce Hemel Hempstead’i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Harriet Harman da çalışmaları yerinde izlemişti.

Parlemento’da Türk kökenli bir milletvekili isteniyor

Her yıl sonbahar aylarında yapılan İşçi Partisi büyük Konferansları’nda konuşma hakkı verilen Ayfer Orhan, çalışkanlığı ile parti içinde dikkatleri üzerine çekiyor. İngiltere’de yaşayan Türkler’in partiye olan katkılarından memnun olan İşçi Partisi yetkilileri açık veya kapalı toplantılarda Avam Kamarasında Türk kökenli bir milletvekilinin girme vaktinin geldiğini belirtiyorlar.

FOTOĞRAF: Kıbrıslı Türk İşçi Partili Milletvekili adayı Ayfer Orhan, Başbakan Gordon Brown ve eşi Sarah Brown ile Downing Street 10 numaradaki Başbakanlık özel konutunda görüştü.

821460cookie-checkBrown, Ayfer Orhan’ı kabul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.