BRT ‘de çözümcü rüzgarı… Özer Kanlı nereye koşuyor?

Birçok izleyenin dikkatini çeken bir gelişme konusunda sessiz kalmak, doğrusu yanlışa ortak olmak anlamına gelecekti. UBP hükümetinin doğrularını savunmakla birlikte, yanlışlarını sorgulamak konusunda da kendimize karşı dürüst olmamız gerekiyor. Bu anlamda, beni en fazla rahatsız eden gelişme, devlet televizyonu BRT’de Çözümcü Rüzgarı estirilmesi, KKTC gerçeğini asla kabullenmeyen, Anavatan Türkiye düşmanlığı yapmayı marifet sayan ve içimizde işbirlikçilik yapan bir tayfanın son zamanlarda BRT ekranlarında görülmeye başlaması oldu. BRT’yi her açtığımda doğrusu yüreğimi sızlatan tartışmalar izliyorum. Son zamanlarda BRT’de KKTC’nin güçlendirilmesi, tanıtılması ve gündem getirilmesi konusunda ne bir program gördüm, ne de bir söz işittim. Bol bol Çözümcü tartışmaları izlemeye başladık.

BRT’de ne oldu da Eroğlu’nun hırçın çocuğu (birileri için sürekli “Bizim Çocuklar” dedikleri için bu kavramı kullanıyorum) Özer Kanlı ehlileştirildi? Birileri Sayın Özer Kanlı’nın kulağını fena halde kıvırmış olmalı.

Siyasi partilerden hiçbirisine ne minnet borcumuz var, ne kimseden korkumuz bulunuyor. Yanlışları kıyasıya eleştirecek, doğruları abartarak da olsa destekleyeceğiz. Bizim farkımız da bu olsun.

CTP hükümetleri döneminde BRT’de çok yanlışlar yapıldı. BRT, CTP’nin ve çözümcülerin borazanına dönüştürüldü. KKTC’yi savunanlar BRT ekranlarına çıkmak bir yana, BRT’nin yakınına bile sokulmadılar. Anavatanı Kıbrıs adasında “işgalci” olarak gösteren belgeseller yayımlandı. Bütün bunlar olurken suspus oturan Çözümcü takımı, BRT’de iyi şeyler yapılmaya çalışılınca Özer Kanlı’yı hedef aldılar. Kanlı’yı ağır biçimde eleştirdiler. Bu eleştiriler karşısında bir yerlerden kulağı fena halde çekilmiş olmalı ki, BRT müdürü Özer Kanlı, BRT’yi Çözümcü kanalına çeviriverdi. İşin aslı, teslim oldu. Sim TV ve BRT, Çözümcülerin sürekli ve aralıksız boy gösterdikleri bir kanala dönüştü. Muhalefetin televizyonuna dönüşen BRT’deki bu eksen kayması, Cumhurbaşkanlığı’na Çözümcü Danışman ordusu alınmasıyla yakında ilintili bir politikanın eseri olmalıdır. BRT’de nüfus tartışmaları yapılırken Özer Kanlı’nın ne düşündüğünü bilemiyoruz. Düşünce Fırtınası kılıfı altında BRT’nin kimliksizleştirilmesi karşısında söyleyecek sözümüz şu : Ne haliniz Varsa Görün, ama bir daha KKTC’yi tanıtacağız sözünün arkasına saklanmayın.

Bütün bunları niçin yazdığımı merak edenler çıkacaktır. BRT’de program yapan birisi değilim. BRT ekranlarına çıkmak gibi bir derdim asla olmadı, bunun için ne zamanım ne de isteğim var. Bundan sonra da olmayacak. Ancak, devlet televizyonunu Çözümcülerin beyin fırtınası arenasına çeviren Erüğlu’nın “hırçın çocuğu” Özer Kanlı’nın yarınlarda çıkıp KKTC ve milli çıkarlar edebiyatı yapmaya kalkması durumunda kendisine bugünleri hatırlatacağız. Kimlere, nasıl ve niçin teslim olduğunu soracağız?

BRT müdürü Sayın Özer Kanlı’nın çözümcülere teslim olması karşısında kaleme aldığım bu yazıya sinirleneceğini çok iyi biliyorum. Ancak, bir şeyi unutmasın : Dost, Acı Söyler.

____________________

* Doç. Dr.

672380cookie-checkBRT ‘de çözümcü rüzgarı… Özer Kanlı nereye koşuyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.