BTKD’den Lordlar Kamarası’nda 8 Mart

Etkinliğe Derneğin Onursal Başkanı Sefire Emel Çeviköz, KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı, Muhafazakar Parti Lordlar Kamarası Yüksek öğrenim ve kadınların eşitliği sözcüsü Baroness Verma ile 5 barones, milletvekili Meg Hillier ile toplam 80 konuk katıldı…

Lordlar Kamarasının Thames nehrine bakan odasındaki etkinlikte, konuşmacılar Barones Hüssein-Ece, BTKD Başkanı Maviş Fuchs, Barones Verma ve Milletvekili Meg Hillier, kadınların toplumdaki yerini almasında “eğitim”in önemine değinerek, mutlaka çok çalışmaları ve okumaları unsurunun önemine değindi ve “ Size yapma denmesine izin vermeyin.. Gerçek potansiyelinize varana kadar durmayın” mesajını verdiler

BTKD, Lordlar Kamarasında düzenlediği çay davetinde, hem “ Dünya Kadınlar Gününü” kutladı, hem de İngiliz politikacılarla, dernek üye ve dostlarını biraraya getirdi.
İngiliz Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarasının ilk ve tek Türk asıllı üyesi Baroness Meral Hüssein-Ece’nin evsahipliğinde düzenlenen davete, başta BTKD Onursal Başkanı Sefire Emel Çeviköz , KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı ile Lordlar Kamarası üyelerinden Barones Verma, Barones Nicholson, Barones Maddock, Barones Miller, Barones Scott, Barones Randerson, milletvekili Meg Hillier, Londra Büyükelçilik müsteşarı Meltem Büyükkarakaş, Aslı Güven, Londra Büyük Şehir belediye meclis üyesi Joanne McCartney, Enfield Belediyesi üyesi Alev Cazım, , Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sundus Abbas, BTKD geçen dönem başkanı Servet Hassan ile BTKD Başkanı Maviş Fuchs, üye ve dostlarından oluşan 80 konuk katıldı.

Lordlar Kamarasının Thames nehrine bakan Cholmondeley Room adlı salonunda gerçekleşen davet, ev sahibi Barones Meral Hüssein – Ece’nin konuklara hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Kıbrıs asıllı Türk Barones, BTKD’nin Uluslararası Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde düzenlediği bu davete evsahipliği yapmaktan büyük sevinç duyduğunu belirterek, Türk kadınının Britanya toplumundaki yerine değindi. Birçok okulda , kurumda konuşmacı olarak bulunduğunu, kendi geçmişinden örnekler vererek, her insanın çok isterse, hedef edinirse varmak istediği yere erişeceğini belirten Barones Hüssein- Ece , “Eğitim birçok kapıyı açan en iyi yoldur. Genç kadınlara mesajım, okula gidin ve çok çalışın. Size dikte edilip, yapma denileni değil, çok istediğiniz, kafanıza koyduğunuzu yapın.. Gerçek potansiyelinizine kavuşana kadar gayret edin.. Erkek arkadaşlar bekleyebilir.. Onlar bir yere gitmiyor.. Çok çalışın” mesajını verdi.

Daha sonra mikrofona gelen BTKD Başkanı Maviş Fuchs, davete gelenlere hoşgeldiniz diyerek, BTKD’nin 2002 yılında gönüllü yardım amacıyla kurulan bir dernek olduğunu , Türk kadınlarının gerçek potansiyeline kavuşması ve güçlenmesini amaçlayarak, karşılıklı anlayışla Britanya toplumuna katkı sağlamasını ve toplumsal işbirliğini desteklediğini vurguladı. Sık sık kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini , kültürel, eğitim ve yardım amaçlı faaliyetlere ağırlık verdiklerini kaydeden Fuchs, konuşmasını “ Uluslararası Kadınlar Günü kutlamasıyla ilgili olarak Türk kadınının dünyada lider pozisyona erişmede başarı sağladığını ve toplumun her köşesinde fark yarattığını gururla söyleyebilirim. Bugün aramızda tanınmış sanatçılar, akademisyen, diplomat, işkadını, sivil toplum örgütü başkanları, politikacılardan oluşan Britanyalı Türkler bulunuyor. Onların başarıları ve Britanya toplumuna katkılarından dolayı gurur duyuyoruz. Bugünkü etkinliğimizin gerçekleşmesini sağlayan ve Lordlar Kamarasında bizleri temsil etme hakkını alan ilk Türk asıllı temsilcimize Derneğimiz üyeleri adına teşekkürlerimizi sunuyor. Kendisiyle ve başarısıyla gurur duyuyoruz” sözleriyle bitirdi. BTKD Başkanı günün gerçekleşmesinde büyük katkısı bulunan Haringey Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver’e de teşekkür ederek, rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını belirtti ve kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. BTKD Başkanı Fuchs , Barones Meral Hüssein-Ece ve Lordlar Kamarasındaki etkinlikte büyük katkısı bulunan BTKD’nin 9 ve 10’uncu dönem başkanı Servet Hassan’a teşekkür ederek, dernek adına çiçek sundu.

Günün ana konuşmacısı ve aynı zamanda Koalisyon Hükümetinin , Lordlar Kamarasındaki “ Yüksek Öğrenim , Kadınlar ve Eşitlikler” sözcüsü Barones Verma söz alarak, BTKD’nin düzenlediği anlamlı etkinlikte, Türk kadınları arasında bulunmaktan memnunluk duyduğunu belirtti. Barones Hüssein-Ece’nin Lordlar Kamarasına gelmesine çok sevindiğini kaydeden Barones Verma, kendisinin de Lordlar Kamarasındaki ilk Hint asıllı kadın üye olduğunu, Türk barones ile aynı değer ve görüşleri paylaştıklarını ifade etti. “ Türkiye’de yönetici kademesindeki kadınların sayısındaki yükseklik memnunluk verici. Ancak, aile içi şiddet ne yazık ki ülkenizde çok yaygın. Kadınların topluma yararlı hale gelmesini, çalışmasını ve politik hayata atılmalarını candan destekliyorum. Politikanın kalbinde, yerel yönetim ve hükümet yönetiminde çok daha fazla sayıda kadın görmek istiyoruz.. Biz kadınlar dünyada mali işlere el atmış olsaydık, bugünkü karışıklık olmazdı. “ diye konuştu.

Günün son konuşmacısı ise Hackney South ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier oldu. Türk Baronesi yıllardır tanıdığını kaydeden Hillier, seçim bölgesinin Britanya’nın en fazla Türkçe konuşulan bölgesi olduğunu belirterek, “ Türk ekonomisi yüzde 7’lik büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinin başında geliyor. Türkçe konuşan toplumun İngiltere’deki başarılarını memnuniyetle izliyoruz. House of Lords (Lordlar Kamarası) ve House of Commons’da (Avam Kamarasında) daha fazla Türk üye görmek istiyoruz. Topluma bir katkıda bulunmak, yardımcı olmak istiyorsanız beni arayın. Network’ünüzü en iyi şekilde yapmanıza yardımcı olurum” mesajını verdi.

BTKD üyelerinin alkışlarıyla dinlenen mesajlar sonunda, hanımlara geleneksel İngiliz 5 çayı ikram edildi. Sıcak bir atmosferde geçen çayda, hanımlar Mart başında kutlanan “Dünya Kadınlar Günü”nün, tüm mart ayında kutlanması geleneğinin yerleşmesini isteyerek, BTKD Başkanı Maviş Fuchs ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek davetten ayrıldılar.

FOTOĞRAF: Barones Meral Hussein Ece, Sefire Emel Cevikoz, Mavis Fuchs, Barones Verma, Oya ve İhsan Tuncalı, Servet Hassan

842010cookie-checkBTKD’den Lordlar Kamarası’nda 8 Mart

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.