BTKD’den Özer’de yemek

Dernek Başkanı Servet Hassan, yemeğin gelirinin Londra’daki Türk Dili ve Kültürü okullarına bağışlanacağını belirterek, eğitime verdikleri önemi vurguladı

Yemekte Federasyon Başkanı Şener Sağlam, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Arzu Şevket, Türk sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul yöneticileri ve çok sayıda BTKD üyesi hazır bulundu.

***

Londradaki etkin Türk sivil toplum örgütlerinden Britanya Türk Kadınlar Derneği, Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlediği yemeğinde, hem üyeleri biraraya getirdi, hem de eğitime destek verdi.

West End’in ünlü restoranlarından Özer’de düzenlenen yemeğe, Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve eşi siyasi müsteşar Serra Kaleli, Tanıtma ve Turizm Müşaviri İrfan Önal ve eşi Gülümser Önal, Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, İşçi Partisi Hemel Hempstead bölgesi milletvekili adayı Ayfer Orhan, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Arzu Sevket ile 70’i aşkın üye katıldı.

Restoran sahibi işadamı Hüzeyin Özer’in de bulunduğu ve ev sahipliği yaptığı yemekte, BTKD başkanı Servet Hassan konukların geçmiş bayramını kutlayarak, yemeğin tüm gelirinin Londra’daki Türk Dili ve Kültürü okullarına verilmek üzere Eğitim Konsorsiyumuna bağışlanacağını açıkladı, şunları söyledi;

“- Bildiginiz gibi, Britanya Turk Kadinlari Derneği (BTKD) İngiltere’de yaşayan ya da geçici sebeplerle İngiltere’ye gelen Türk kadınları arasındaki tanışmayı sağlamak ve dayanışmayı pekiştirmek, Türk kültürünün tanıtımı ve gerekli lobi faaliyetlerinde bulunmak amaciyla kurulmustur. Derneğimizin uyeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ve Atatürk ilkelerine bağlı düşüncededir ve başta kadın hakları olmak üzere Cumhuriyet’in tüm kazanımlarından ödün vermemek konusunda kararlıdır. Bu anlamli gunde bizleri onore ettikleri icin, Büyükelçimize, Onursal Başkanımıza, Başkonsolosumuza, Londra’da görev süresi dolmak üzere olan Siyasi Müsteşar Sn Serra Kaleli’ye, Turizm ve Tanıtma Müşavirimiz Sn Irfan Önal’a, Başkonsolos Yardımcımız Sn Sunay Dizdar’a, Milletvekili adayimiz Türk politikaci Sn Ayfer Orhan’a, Kurucu üyemiz Sn Semiha Dogankayali, Ingiltere Türk Dernekleri Federasyonu Baskani Sn Sener Saglam’a diger sivil toplum kurulusu baskanlari; Arzu Shevket ve Nilgun Boylu Hanim’a, sevgili uyelerimize ve degerli konuklarimiza sahsim ve Yonetim Kurulu arkadaslarim adina cok tesekkur ederim.

Derneğimizin Ingiltere’de faaliyet gösteren en şanslı derneklerden biri olduğuna inanıyorum. Derneğimizin en büyük şansı Onursal Başkanımızın Sefiremiz olmasıdır . Derneğimiz, üyelik esasına dayalı, gönüllü bir yardım kuruluşudur. 2002 yilinda kurulan Derneğimiz bugüne dek yürüttüğü faaliyetlerinden elde ettiği geliri yerli ve yabanci bir cok yardım kuruluşuna aktarmıştır. Bunlar arasında Mehmetcik Vakfı, Unicef Sokak Çocukları Kampanyası, Darüşşafaka , Kanser Vakfı gibi burada hepsini tek tek sayamayacağımız bir çok kuruluş var. “

Başkan Servet Hassan, bu yıl derneğin yapacağı tüm etkinliklerin ve kuruluş balosu gelirinin, eğitim projelerini desteklemek amacıyla kullanılmasına karar verdiklerini açıklayarak, yemekte bulunan Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa’nın da Forum adına kampanyalarına 250 Sterlin yardım yaptıklarını duyurdu. Turkish Forum’a bağışından dolayı teşekkür etti.

Yemekte sırasıyla Dernek Onursal Başkanı Sefire Bernev Alpogan ile Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Arzu Şevket de söz aldı. Sefire Alpogan, BTKD’nin kuruluşundan bugüne örnek çalışmalar sergilediğini vurgulayarak, yaptıkları çalışmalara destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, işadamı Hüseyin Özer’e de BTKD’ye bugüne kadar yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür edilerek, Özer Eğitim Vakfına derneğin bağışı takdim edildi.
Arzu Şevket ise BTKD’ye verdikleri destekden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Yemeğe ayrıca Eğitim Müşavirliği temsilcileri ve Türk okulları yöneticileri de katıldı. Özer Restaurant’daki etkinlik, zengin piyango çekilişiyle son buldu.

BTKD’nin bu yılki gelirini bağışlayacağını açıkladığı Eğitim Konsorsiyumu, Ingiltere’de Turk cocuklarina eğitim veren hafta sonu okullarının biraraya geldiği bir örgüt Yetkilier, gönüllü olarak veliler tarafından okul aile birlikleri oluşturularak yürütülen okulların, önemli oranda maddi destege ihtiyaci bulduğunu ifade ediyorlar. Okulların, başta okutulacak kitap olmak üzere kira, öğretmen, güvenlik, kırtasiye gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı da verilen bilgiler arasında.

824850cookie-checkBTKD’den Özer’de yemek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.