BÜ Akademisyenleri 142. kez sırtlarını rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri, arkalarını 142. kez rektörlük binasına döndüler.

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş 31. haftasında devam ediyor. Direnişin 214’üncü, Melih Bulu’nun görevden alınması ve rektör yardımcısı Naci İnci’nin vekaleten rektör olarak atanmasının yirmi ikinci, İnci’nin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının yirmi birinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 142. kez rektörlük binasına döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde “Feyzin Erçin Yalnız Değildir” , “CİTÖK Koordinatörü Cemre Baytok İşine Geri Dönsün” dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar.

Eğitim – Sen ve KESK’in daha önce saat 12:45’te, asılsız gerekçelerle ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan Can Candan’a destek olmak amacıyla Güney Kapı’da ortak olarak gerçekleştireceği duyurulan basın açıklamasına izin verilmedi.

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri de 142. nöbetlerinin ardından, Kuzey Kampüs’teki Eğitim – Sen İşyeri Temsilciğinin önüne yürüdü ve burada gerçekleşen basın açıklamasına katıldı.

Akademisyenler, basın açıklamasının ardından da Can Candan işten çıkarıldığı gün başlattıkları Rektörlük binası önündeki oturma eylemine devam ettiler.

2537950cookie-checkBÜ Akademisyenleri 142. kez sırtlarını rektörlük binasına döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.