Bu çocuklarda iş var: Müdüre sırtlarını döndüler!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin 165. dönem mezunları, tarikatçı Hiranur Vakfı başkanının 6 yaşındaki H.K.G’yi “evlendirmesi” ile ilgili skandal bir sosyal medya paylaşımı yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’i protesto etti.Cafer Koçyiğit hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin 165. dönem mezunları, tarikatçı Hiranur Vakfı başkanının 6 yaşındaki H.K.G’yi “evlendirmesi” ile ilgili skandal bir sosyal medya paylaşımı yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’i protesto etti.

Okul müdürü ne demişti?
İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, toplumda infial yaratan istismar skandalına ilişkin sosyal medyada şunları yazmıştı:

– “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)

Ne olmuştu?
BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık’taki “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan “Utancın fotoğrafları” başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımlamıştı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu bildirmişti.

2693760cookie-checkBu çocuklarda iş var: Müdüre sırtlarını döndüler!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.