Bu etek yüzünden okuldan uzaklaştırıldı

Hürriyet Londra Temsilcisi Faruk Zabcı’nın haberine göre, İngiltere’de aralarında mini etekli Türk öğrenci Sinem Zelzele’nin de bulunduğu 12-15 yaşlarındaki 4 kız öğrenci kıyafetleri tahrik edici olduğu gerekçesiyle okuldan uzaklaştırıldı.

Sinem’in annesi Pembe Zelzele, ‘Bence İngiliz öğretmenler ırkçılık yapıyorlar’ dedi. Daily Mail Gazetesi’nin dünkü haberine göre, Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’nın Enfield bölgesindeki Highlands Okulu’nun müdiresi Monica Cross, ‘Dar mini etekler, yarıya inmiş şortlar, kolsuz tişörtler kızları tehlikeye atıyor’ diyerek 4 kız öğrenciyi evlerine gönderdi. Gazete, eve gönderilen kızlardan Sinem Zelzele’nin fotoğrafını da yayınladı.

”IRKÇILIK”

12 yaşındaki Sinem’in annesi Pembe Zelzele kızının modayı takip eden normal bir çocuk olduğunu belirterek, ‘Göğüsleri ve kalçaları taşar bir vaziyette kızımı tabii ki okula göndermem. Okul kızıma çok kötü muamele etti. Sinem eve geldiğinde gözleri ağlamaktan şişmişti’ dedi.

Sinem’in annesi 35 yaşındaki Londra doğumlu Pembe Zelzele, kızına yapılanların haksızlık ve ırkçılık olduğunu söyledi. Okula kızını almaya gittiğinde mini etekli çok İngiliz kız öğrenci gördüğünü ifade eden Pembe Zelzele, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hocalar onları görmemezlikten geldiler. Kıyafetleri uygunsuz diye iki Türk, bir Rum ve bir İngiliz öğrenci seçmişler. Türk aile terbiyemiz gereği kızım zaten normal bir öğrenci gibi giyiniyordu.  
 

 

1093310cookie-checkBu etek yüzünden okuldan uzaklaştırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.