'Bu iş çaylakların işi değil'

İngiltere basını Başbakan Brown'un konuşmasını şöyle aktardı:


"Ben çıraklık dönemini destekleyen, çıraklık eğitimi sürecine inanan bir kişiyim, ama içinden geçtiğimiz dönem çaylaklık için uygun değil…''


The Independent Brown'ın üstü kapalı da olsa ''çaylak'' olarak gördüğü iki siyasetçinin, ana muhalefet muhafazakarların lideri David Cameron ile parti içi muhalefetin önde gelen isimlerinden Dışişleri Bakanı David Miliband olduğunu aktardı.


Özellikle David Miliband, parti içi desteği zayıflayan Brown'ın olası rakiplerden biri olarak görülüyor.


"BUNDAN SONRASI ÖNEMLİ"


The Guardian gazetesi, başyazısında Brown'ın konuşmasını ve olası sonuçlarını ''hayatta kalma sanatı'' başlığıyla yorumladı.


Gazetenin değerlendirmesi şöyle:


''Parti liderinin konuşmasının ilk görevi, partiyi tatmin etmektir. Gordon Brown da bunu yaptı. İlk beş dakikası görkemli, devamında da ikna edici bir konuşmayla yandaşlarına kendi liderliğine ilişkin bir zamanlar taşıdıkları umutları hatırlattı.


Sonuçta da, partinin bu kongresinden tahminlerin aksine daha güçlü çıktı. Ama, partisi kendisi hakkında ne denli sıcak duygular beslerse beslesin, bunun kongre salonunun dışına çıkıldığında güçlü bir şekilde yaşamaya devam edip etmeyeceğini görmek için beklemek gerekecek.''

815520cookie-check'Bu iş çaylakların işi değil'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.