Bu kez çocuklar çoştu…

9 Haziran’da başlayan Türk Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY MER) Kültür ve Sanat Festivali’nin 24’ncusu bu yıl 7 Temmuz Pazar günü Clissold Park’ta yapılacak olan Park Şenliği’nde sahneye çıkacak olan Özlem Özdil ve Niyazi Koyuncu konseri ile tamamlanacak…

Toplum içinde 23 Nisan etkinlikleri dışında çocuklar için düzenlenen ilk ve tek şenlik olan Çocuk Festivali, 30 Haziran cumartesi günü saat 2-18 arasında Northhumberland Community School’da gerçekleşti.

2004’den bu yana kesintisiz süren Çocuk Şenliği’nde, çocuk tiyatrosu, masal dinletisi, halk oyunları, kukla gösterisi, yüz boyama, el becerileri, zıplama kulesi gibi çocuk aktiviteleri yer aldı.

Çocuk şenliğine katılan ikiyüze yakın çocuğun yanısıra ailelerin de hoşça zaman geçirdiği gözlendi…

“GÖÇMEN ÇOCUK ETKİNLİKLERİ AZ”

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin, göçmenlere yönelik çalışmalarda çocuklara yönelik etkinliklerin sınırlı kalmasından yakınarak bu bağlamda Çocuk Şenliği’nin önemli bir işlev yüklendiğini söyledi. Sezgin önümüzdeki yıl çocuklar için daha geniş kapsamlı bir şenlik organize edeceklerini de sözlerine ekledi.

Çocuk Şenliği’nde yapılan konuşmalarda da koalisyon hükümetinin sosyal kesintilerinden en çok çocukların etkilendiği belirtilerek özetle şöyle denildi:

“Hükümet kesintilerde eğitim ve sağlık sektörüne dokunulmayacağı sözünü tutmadı. Özellikle bizim toplumun yaşadığı bölgelerdeki eğitim düzeyi Londra genelindeki ortalamanın altındadır. Buna rağmen kesintilerden de en çok yine bu bölge okullarının nasibini alması en çok biz göçmenleri olumsuz etkileyecektir… Ayrıca aile bütçesinin küçülmesi en çok çocukların yaşamına olumsuz yansımaktadır… Onun için “kesintilere hayır!” diyoruz. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için hükümetin haksız uygulamalarına karşı çıkmayı sürdüreceğiz…”

TİYATRO SİZİ BEKLİYOR

Festival kapsamında DAY MER Londra Meydan sahnesinin sahnelenen O.B.E.B adlı oyun Londra Toplum Merkezi’nde 4, 6, 12, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde “22 Moorefield Rd N17 6PY” adresindeki Londra Toplum Merkezi’ndeki gösterimini sürdürecek… Yiğit Sertdemir’in yazıp, Celal Perk’in yönettiği kara komedi türündeki oyun, Türkiye’nin 70’li yıllarından günümüzü mercek altına alıyor ve bir “komplo teorisi” ekseninde sistemi, sistemin manipüle ettiği toplumu bütün kesimleriyle sorguluyor.

PANEL CUMA GÜNÜ

Festival kapsamında 5 Temmuz Cuma günü saat 18.30’da Toplum Merkezi’nde “Emek, Barış ve Demokrasi Mücadelesi” başlıklı bir panel düzenlenecek…

Panelde EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Yazar Fehim Işık ve DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin konuşmacı olarak yer alacak.

PARK FESTİVALİ 7 TEMMUZ’DA

Festival’in son etkinliği Park Şenliği ise 7 Temmuz Pazar günü Clissold Park’ta. Türkiye’den gelecek olan Özlem Özdil ve Niyazi Koyuncu konseri’nin yanısıra Size the Day, Sudden Exit ve DAY MER Halkoyunları Ekipleri de sahneye çıkacak.

Park Şenliği’nde EMEP Başkanı Selma Gürkan, DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin ile İngiltere’deki sendika temsilcileri ve bazı siyasiler de halka seslenecek…

848610cookie-checkBu kez çocuklar çoştu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.