“Bu kurşun suikast kurşunu”

Çelebi, DİSK Genel Merkezi’nde uğradığı silahlı saldırının ardından tedavi gördüğü Florence Nightingle Hastanesi’nden taburcu oldu.

Basın toplantısı düzenleyen Çelebi, tedavisine evde devam edeceğini, doktorlarının, “üç ay daha ayağına basamayacağını, ama bu süre sonunda rahatlıkla yürüyebileceğini söylediklerini” bildirdi.

Süleyman Çelebi, tedavisinde büyük hassasiyet gösteren hastane yönetimine ve doktorlarına teşekkür etti.
Kendisine “geçmiş olsun” dileklerini ileten başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel’in de aralarında bulunduğu kişilere teşekkür eden Çelebi, özellikle bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan tüm DİSK’lilere teşekkürlerini sundu. Çelebi, bu sırada göz yaşlarına hakim olamayarak ağladı.

Süleyman Çelebi, konuşmasında saldırıya uğradığı andan itibaren bazı basın yayın organları ve televizyon kanallarında, “Arkadaş kurşunu”, “Alacak kurşunu” gibi kendisini, ailesini ve örgütünü yaralayıcı ifadelerin yer aldığını kaydederek, bu ifadelerin saldırıyı gerçekleştirenin beyanına dayandığını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın da saldırıdan 2 saat sonra yaptığı açıklamada, “Olay terör olayı değil, siyası olay değil” dediğini anımsatan Çelebi, konunun açıklığa kavuşturulması için bakana bir mektup sunulduğunu bildirdi.
DİSK Genel Başkanı Çelebi, “Bu kurşun, ne arkadaş kurşunu, ne de alacak kurşunudur, yalnızca DİSK Genel Başkanı’na suikast kurşunudur” dedi.

ÖNCEKİ İLE BUGÜNKÜ SÜLEYMAN ÇELEBİ AYNI

Çelebi, kendisine yönelik silahlı saldırının nedenlerinin ortaya çıkacağını söyledi.

Çelebi, ”Saldırıda hayatını kaybetmiş olsaydı ortaya atılan kirli bilgilerle öteki tarafa gitmiş olacağını” ifade etti. Kalp hastası olduğunu belirten Çelebi, ayağına sıkılmış olan kurşunun bir kalp hastasını krize yol açabileceği için öldürebileceğini söyledi.

Çelebi, saldırıya dayandığını, ancak ilk kez burada gözyaşı döktüğünü, sendikalı arkadaşlarının yaklaşımı nedeniyle duygusallaştığını dile getirdi.

Kendisine yapılan saldırının ticari bir nedeninin de bulunmadığını vurgulayan Çelebi, ”Bu şahıs, derin psikolojik sorunları yoksa eğer, birileri tarafından yönlendirilmiştir. Araştırılması gereken de budur” dedi.

Kendisini herkesin tanıdığını, kurşunlanmadan önceki Süleyman Çelebi ne ise bugünkü Süleyman Çelebi’nin de o olduğunu belirten Çelebi, olayla ilgili hukuki sürecin sürdüğünü, sonunda olayın ”kirli ayrıntılarının” ortaya çıkacağını ve o zaman tekrar basının karşısına çıkıp bunları açıklayacağını kaydetti.

”Bu silahın nedeni, beni öldürmeye teşebbüsün nedenleri ortaya çıkacaktır” diyen Çelebi, yaşamında bilinmeyen hiçbir konu olmadığını savunarak, ”Çünkü dinleniyorum. Sadece benim değil, tüm sülalemin ne yaptığı biliniyor” dedi.
Bu süreçte sendikalara yönelik olumsuz ifadelerin de kullanıldığını anımsatan DİSK Genel Başkanı Çelebi, bu oyunun bozulması gerektiğini söyledi.

1221380cookie-check“Bu kurşun suikast kurşunu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.