Bu ülke

Günlerdir elim varmıyor yazmaya. Hangi yazı tarif edebilir şu yaşadıklarımızı? Kuracağım hangi cümle derdine derman olur, canı yananın. Herkes ağzına geleni söylüyor zaten. Kanallar, gazeteler, internet ve malum zevat ……
Altında kaldığımız, kendi enkazımız. Yıllardır üzerimize çöreklenmiş (Alatlı’nın deyimiyle) paçoz bir düzendi çöken. Doğanın ne suçu var, sen onunla barışık yaşamayı beceremedikten sonra. Yine buldular bir günah keçisi müthait, tepe tepe kullanıyorlar. Yahu bu müthaitten kaç bin tane var? Kim izin veriyor bunlara? Kimler, ne rüşvetler yiyor ? Hayatında çivi çakmamış insanlar müthait oluyor bu ülkede. Bilmediğimiz şey mi?
Bir okul yerle bir olmuş, açıklama yapıyor Bakan; Milli Eğitim Camiamız başarıyla çıkmış bu felaketten. Yani, şu Bakan’a başarılar dilemek geliyor içimden ama, enkaz altında kalasıca der gibi olacak. Ben yine de, başarısızlıklar dileyeyim kendisine. Bir diğeri, performans ölçüsü yapıyormuş; o yüzden yabancı kurtarma ekiplerine biraz bekleyin demiş. Pes!
Hangi birini ele alsan aynı. Bakın muhalefet liderine. Van’a ilk biz gittik dedi grup toplantısında. Afferim sana. Acımız büyük deyin, susun yahu! Susmak bu kadar mı zor?
Gidip gelip aynı noktaya geliyoruz. Hepimizin gördüğü, hepimizin bildiği şeyler. Ama bir türlü değişmiyor, değiştirilemiyor. Bu ülkede hangi alana el atarsanız atın, karşımıza bu çıkıyor. Çürümüş düzen.
Kalite diye bir derdi yok kimsenin. Sağlıklı bir toplumda; bir zorunluluk olan kalite, lüks sayılıyor bu toplumda. Her şeyi parayla ölçen bir kafa, kalite deyince sadece yüksek fiyat anlıyor. Hayatın her alanında kalite diye bir kaygın olmazsa, her alanda dökülürsün böyle.
Neyse ki, insanın içini açan güzel insanlar var bu ülkede. Canını dişine takıp çalışan güzel insanlar. Elinde avucunda yokken, yardım etmek için çırpınan insanlar. Enkaz altından yavru çıkaranlar. PKK’ya rağmen öğretmenlik yapanlar.
Onlar ki ; bu ülkeyi, (her şeye rağmen) yaşanır kılarlar.

667800cookie-checkBu ülke

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.