“Bu yaz Gümüşlükte olmak var anasına satim

Gönül ister ki sanattan, şaraptan bahsedelim… Bir gazeteci olarak Türkiye ve bölgesindeki sorunlardan ufkumuz daralıyor… Yalnız ufkumuz mu yüreğimiz de…

Şu medyanın haline bir bakın. Bütün gündem maddeleri bir yana zindandaki gazeteciler bir yana… Bütün bu karabasanlarla uğraşırken Bedri Rahmi’nin maydanozunun gün ışığına çıkarkenki serüvenini unutuyoruz. Tut mevsimi geldi. “Dalından tut yemenin keyfini yazsam haksızlık mı ederim” diye düşünür hale getirildik…

Ben yine de konserlerini keyifle izlediğim, adını duyduğumda odama güneş dolan Gülsin Onay’dan söz etmek istiyorum… Dünyanın dört bir yanında konserler veren Gülsin Onay ile geçen yıl söyleşi yapmıştım. Onay’a son olarak “Gümüşlük Festivali’nin geleceği ve kültür yaşamımıza katkıları konusunda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum” dediğimde sanatçı şunları söylemişti:

“Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Gümüşlük’ü yaz boyunca bir müzik köyüne dönüştürmenin hayaliyle yola çıkmıştı ve artık Belediye Başkanımız Mehmet Tire’nin de destekleriyle bu hayal neredeyse gerçekleşiyor. İki yıldır, festivalimiz iki ay sürüyor ve sadece Eklisia’da değil, beldenin farklı mekanlarında, gündelik hayatın içinde de klasik müziği yaşatıyoruz.

Bu festival Eklisia’nın büyülü atmosferinde ruhunu buluyor, diyebilirim. Pek çoğu ülkemize ilk kez gelen birbirinden değerli virtuozlar burada çok özel bir tecrübe yaşıyorlar ve dinleyicilerimize yaşatıyorlar. Gümüşlük Festivali’nin çok özel de bir dinleyici kitlesi var zaten: tatillerini bize göre ayarlıyor, komşularını da organize edip geliyorlar. Gerçekten seneler içerisinde bir büyük aile olduk burada. Tabii bir de ustalık sınıfları var ki şimdiye kadar pek çok genç müzisyeni kucakladık böylece, onların hayatlarında yeni pencereler açtık.

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kendi tarzına, benzersiz bir ruha sahiptir ve böyle de devam edecektir.”

Efendim geldik bugüne… Onay’dan “Gümüşlük Festivalimiz 9 yaşında!” diye bir e-posta geldi… Aşağıda izinle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum.

Festival 5 Temmuz – 7 Eylül arasında yapılacak. Eylül’deki kapanış konseri de Onay’dan… “Festival dönemi ve özellikle son gün Gümüşlükte olmak var anasına satim” demekten de kendimi alamıyorum…

Gülsin Onay

İşte Türkiye’nin yüzakı Onay’ın e-postası:

Her geçen gün büyüyüp gelişen bebeğinize göstereceğiniz şefkat ve gurur duyguları gibi duygularla dolu, üzerine titrediğimiz festivalimizi her sene büyük bir coşku ve mutlulukla hazırlayarak sizlere sunmak için heyecanla bekliyoruz. Siz değerli dinleyicilerimiz ile buluşturduğumuz birbirinden değerli solistlerle, yaz döneminde doğa ile kucak kucağa sanat şölenleri yaşıyoruz.

Bu sene heyecanlarımıza bir yenisi daha eklendi: İlk defa gerçekleştireceğimiz Adnan Saygun Piyano Yarışması. Böylece hem büyük bestecimiz Adnan Saygun’u anmış oluyor hem de genç yeteneklerimize kendilerini bu güzel ortamda dinletip tanıtmaları için kariyer yolculuklarında bir hedef sunmuş oluyoruz.

Her zamanki gibi büyük ustalarla gerçekleştirdikleri master-class çalışmalarında gün be gün ilerlemelerine şahit olabileceğiniz ESMA öğrencilerimizin konserlerine de katılmanız genç müzisyenlerimizi yüreklendirecektir.

Bizi yalnız bırakmayarak konserlerimizi ilgiyle takip ettiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Yine yıldızların altında unutulmaz konserleri birlikte yaşamak dileğiyle, hepinize sağlıklı ve müzikli bir yaz dönemi dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,

Gülsin Onay”

İLGİLİ BÖYLEŞİ: “Dünyada Türkiye’yi temsil ediyorum”

650920cookie-check“Bu yaz Gümüşlükte olmak var anasına satim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.