BÜ’de gözaltına alınanların sayısı 26’ya çıktı

Boğaziçi Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e geçmeye çalışan öğrenciler LGBTİ bayrağı taşıdıkları için polisler tarafından gözaltına alındı. Üniversitelilerle dayanışmaya gelenler de gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesinde Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e geçmeye çalışan 4 öğrenci LGBTİ bayrağı taşıdıkları için polisler tarafından keyfi şekilde gözaltına alındı. Gözaltı sayısı daha sonra 12’ye yükseldi. Akşam saatlerinde öğrencilerle dayanışmaya giden en az 12 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Öğrenciler, arkadaşlarının bu gece bırakılmayacağını yarın savcılığa çıkarılacağını duyurdu.

Protestolarda gözaltına alınıp hala tutuklu bulunan 3 öğrenci için başlatılan boykot, “Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz” şiarıyla üniversitenin Güney Kampüs Meydanı’ndaki eylemler sürüyor. Bugün de bir öğrenciye açılan disiplin soruşturmasına karşı öğrencilerin başlattığı “dayanışma yürüyüşü”ne polis müdahale etti. Güney Kampüs’te toplanarak Kuzey Kampüs’e gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci GBT yapılacağı söylenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması için Kuzey Kampüs’ü önünde toplanan öğrencilere ise polis, müdahale edileceği anonsu yaptı. Kapıya sıkıştırılan öğrencilerden en az 8 kişi daha darbedilerek gözaltına alındı. Üniversitede öğrencilerin gözaltılara tepkisi devam ediyor. Kuzey kampüsünün girişi polis barikatıyla çevrildi ve giriş-çıkışlar kapatıldı.

DAYANIŞMAYA GİDENLER DE GÖZALTINA ALINDI
Akşam saatlerinde çeşitli gençlik örgütlerinden üniversiteye dayanışma için gelen gençlerin de Bebek’te gözaltına alındığı beliriltildi. Gözaltılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken öğrenciler gözaltı sayısının 26’ya ulaştığını öğrendiklerini belirtti, bu gece nezarette tutularak savcılığa çıkarılacakları bilgisini verdi.

“HİÇ BİR YERE GİTMİYORUZ”
Kuzey kampüste gece saatlerinde bir açıklama yapan öğrenciler, arkadaşlarının hiçbir hukuki gerekçe olmadan gözaltına alınmasını protesto etti.

2503140cookie-checkBÜ’de gözaltına alınanların sayısı 26’ya çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.