Bugünlerde hatırlanır olduk

yorumunda bulunuyorsunuz


O çok önemli günlerde değil de , böylesi günlerde aradığında da niçin arkadaş olduğunu anlarsınız değil mi? Anlarız, hem de hepimiz anlarız. Eee bugün aranıyorsak hikmetinden sakın sual etmeyin.


Şöyle olmalı değil mi insan?


Seviyorsan kişiyi her zaman aramalısınız, yok benim için o kayıtta yok diyorsanız , başınız sıkışınca da o kişi her zaman olmamalı. Çünkü geniş zamanında hiç o zatı hatırlamadın. Hatırlatanlara kızdın belki.


Hem de kişileri çözümlemek çok zor. Bazı kişileri ve davranışlarına tanık olunca bu kanaate varıyorsunuz.


Zaman oluyor tanıdığımız kişinin yanından geçiyoruz bize selamı çok görüyor. Yüzümüze bakmıyor. Hata mı yaptık diye içimizden düşünüyorsunuz? Yok hatamızda yok ama neyse der geçeriz.


Öyle kişi yönünden hatamızın olmadığını aklı selimle düşündükten sonra karara varıyoruz. Acaba niye ki bu tavrı gösterdi diye haklı olarak düşünme gereği duyarsınız.


Günümüzde özellikle bugünlerde birçok kişinin aklına geldik değil mi?. Bugünlerde daha düne kadar önemsenmeyenler, nedendir önemsenir oldular.


Bir hikmet olmalı hatırlanmanın diye düşünmüyorum.  Keşke diyorum insanımız bu samimi(!) hatırlamayı her zaman yapsaydı.


Bundan bir yıl önce olsaydı aranmamın sebebi samimiyetten olurdu, şimdi hatırlanmak insanın ister istemez gücüne gidiyor. Burada hatırlanma nedeni  çok basit.


Önce gördüğünde sizi tanımayanlar , elinizi sıkmayan kişiler , bakmışsın bugünlerde ne diller döküyor, elinizi sıktığı gibi evlatlarımızı da soruyor. Bunu hep menfaat için yapanlar kaybeder.


Dünya makamı için yapılan bu davranışlar ve konuşmaların verimi olmuyor. Şahsen geçen dönemde ilçeye gittiğim de, komşularımızdan biri o gün için çok abartılı konuştuğunda anlamıştım, sahte samimiyetin altında menfaate dayalı olduğunu anlamıştım.


O günlerden sonra giderim ilçeye aynı kişi görse bile nedense şimdi tanımıyor. Çünkü doğduğum ilçede oy kullanmıyorum..


Ama böyle konuşmak insanları üzüyor.  Siz ne olursanız olun kendiniz olun. Arkadaşlarınızı, komşularınızı seviyorsanız menfaate dayalı aramayın.


Samimi olmadığınız halde samimi rolüne bürünmeyin. Geçenlerde biriside bana haziran itibariyle hakkımda kötülüğüm hakkında konuşmadığı kalmadı.


Kalkmış telefon açıyor neymiş efendim. Çay içelimmiş.Çok şaşırdım telefonda ki sese. Ben kişileri üzmüşsem, asla tekrardan üzmek istemem.


Kişinin özvarlığına saygıda kusur etmemeyi prensip edinmeliyiz.


Kişilerin taleplerine dudak büken insanlara da sözümüz yok. Kişiler için yaşamamak gerekiyor.


Kişiler için yaşamanın tatsız olduğunu çok iyi anladım. Çoğu insana değeri kadar kıymet vermek gerekiyor.


Kimseyi küçük görmeden aynen  kişinin abartıya varmadan da sevmede aşırıya kaçmamak lazımdır.


Arkadaşlığın kitapta yazdığıyla, uygulamada ki arkadaşlıklar çok farklı. Geçmişin arkadaşlık anlayışına hayran biriyim.


Çıkar amaçlı olan selamın içinin kof olduğunu insan anlıyor. Hem de o güzel kelamı böyle menfaat uğruna kullanmakta hoş olmuyor.

715250cookie-checkBugünlerde hatırlanır olduk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.