Bülent Arınç’ın “Ali Yeşildağ’ın iddiaları incelenmeli” haberine engelleme getirildi

Gazete Duvar’a “Ali Yeşildağ’ın iddiaları incelenmeli” açıklaması yapan Bülent Arınç’ın haberine engelleme getirildi. Erişim engeli talebi haberde ismi geçmeyen Zeki Yeşildağ’dan geldi.

Gazete Duvar’ın, Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Ali Yeşildağ’ın iddialarının araştırılması gerektiğini” yazdığı haberine engel getirildi.

Arınç, Manisa’daki AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısının ardından Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya açıklama yapmış; Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut gibi isimlerin iktidara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili yargının ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini söylemişti.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği, Ali Yeşildağ’ın abisi Zeki Yeşildağ’ın başvurusu üzerine çok sayıda içerik hakkında erişim engeli kararı verdi.

Erişim engeli kararı verilenler arasında, Bülent Arınç’ın 9 Mayıs günü Gazete Duvar’da yayınlanan ve Ali Yeşildağ’ın iddialarının araştırılmasına dair açıklaması da bulunuyor. Hakimlik, haberi yapan Gazete Duvar muhabiri Can Bursalı’nın haberini paylaştığı tweetine de erişim engeli getirdi.

Hakimlik, yasak kararına gerekçe olarak Zeki Yeşildağ’ın “kişilik haklarının zedelenmesi”ni gösterdi.

ERİŞİM ENGELİ İSTEYEN HABERDE İSMİ BİLE GEÇMEYEN ZEKİ YEŞİLDAĞ
Ancak haberde Zeki Yeşildağ’ın adı geçmiyor. Gazeteci Can Bursal’ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yargı müthiş çalışıyor. Ben henüz Manisa’dan İstanbul’a bile dönememiştim bu erişim engeli kararı çıktığında. Üstelik, erişim engeli isteyen ve jet hızıyla kabul ettiren kişi haberde ismi bile geçmeyen Zeki Yeşildağ.” ifadeleriyle sansüre tepkisini dile getirdi.

Yeraltı dünyasından tanınan ve Erdoğan’a cezaevinde olduğu süreçte korumalık yapan Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde, Çelebi Holding’i dosyasından ‘evrak çalarak’ devre dışı bıraktıklarını, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını, Ali İhsan Arslan’ın da bu süreçte yer aldığını iddia etmişti.

2687330cookie-checkBülent Arınç’ın “Ali Yeşildağ’ın iddiaları incelenmeli” haberine engelleme getirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.