Bumin’den Arınç’a: Sert tepki zararlı

Bumin, Anayasa Mahkemesi’nin 43. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılamayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ziyareti sırasında gazetecilere, Arınç’ın sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Baykal’ın ziyaretinin bir hafta önceden belirlendiğini, son gelişmelerle ilgisinin olmadığını kaydeden Bumin, Baykal’ın genel olarak yargıya ve özel olarak da Anayasa Mahkemesi’ne bakışını ve yaklaşımını takdirle karşıladığını ifade etti.


Mustafa Bumin, yasamanın herşeyi yapabileceğini ama bunun Anayasa çizgisi içinde olması gerektiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: 


”Anayasa’ya uygun mu değil mi, bunun değerlendirmesi ve denetlenmesi de bu konuda kompetan olan Anayasa Mahkemesi’ne aittir, dünyanın her yerinde. Laiklikten ne anlaşılabileceğinin takdiri de mahkemeye aittir. Beğenseniz de beğenmeseniz de ben dahil, yasama, yürütme, yargı özel ve tüzel herkes, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymak zorundadır. Eleştirebilir, onu saygıyla karşılarım. Değerlendirebilir, anlatabilir, tartışabiliriz ama buradan hareketle ‘Anayasa Mahkemesi’ni kapatırız’ sözüne karşı benim diyecek hiçbir sözüm yok. Kamuoyu, konuyu değerlendirecektir. Polemiğe de girmek istemiyorum.” 


Yasamanın, Anayasa’yı ve yasaları değiştirebileceğini, bunun başta Anayasa olmak üzere uluslararası normlara uygun olup olmadığının Anayasa Mahkemesi’nce denetleneceğini anlatan Bumin, ”Kaldırırız demek, bu sözün bir meclis başkanının ağzından çıkmasına çok üzüldüm. Çok daha özenli olmalıydı… Böyle sert bir tepkinin kendilerine, partilerine ve ülkemize yarar getirmediğini zamanla anlayacaklardır”’ dedi.


İLGİLİ HABER: ‘Türban düzenlemeleri Anayasa’ya aykırı’

1020620cookie-checkBumin’den Arınç’a: Sert tepki zararlı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.