Burcu İncekara’nın ilk kitabı Kırlangıcın Dönüşü’ne ödül

İlk kitabı ‘Kırlangıcın Dönüşü’ için imza günü düzenleyen Burcu İncekara’ya, bu ay üçüncüsü düzenlenecek olan “Altın Kalem Ödülleri”nde roman dalında ‘Altın Yazar’ ödülü verilecek.

Londra’da yaşayan Burcu İncekara’nın kaleme aldığı, “Kırlangıcın Dönüşü” isimli ilk kitabı ödül alacak.

Burcu İncekara’nın iki oğlu Talha ve Enes’in de katılımıyla, ilk romanı ‘Kırlangıcın Dönüşü’ için imza günü düzenlendi.

12 Eylül öncesi dönemin yaşanmış hikayelerini roman tarzında edebi bir dille anlatan Burcu İncekara, Tottenham’da, The Garden House Kitabevi’nde düzenlediği imza günü etkinliğinde okurlarıyla buluştu. 

Burcu İncekara’nın kaleme aldığı, Kırlangıcın Dönüşü kitabı.

SÜRPRİZ BİR HABER VERDİ

Katılımcıların ilgi gösterdiği etkinlikte İncekara, kitabını tanıtan bir konuşma yaparak, kitabına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.  

Burcu İncekara imza gününde yaptığı konuşmanın ardından katılımcılara sürpriz bir haber verdi. Geçtiğimiz ekim ayında Türkiye’de yayımlanan Kırlangıcın Dönüşü, kitap, kültür ve sanat gazetesi “Book Culture Art Time’s” tarafından ödüle layık görüldü.

Bu yıl mayıs ayında üçüncüsü düzenlenecek olan “Altın Kalem Ödülleri”nde Burcu İncekara roman dalında ‘Altın Yazar’ ödülünü alacak.

BURCU İNCEKARA KİMDİR? 

İstanbul doğumlu olan Burcu İncekara, aslen Şebinkarahisarlıdır. Altı-yedi yaşlarında başladığı kungfu, tekvando gibi spor dallarında birçok başarıya imza atarak, katıldığı spor müsabakalarında ‘yüz altmış’ birincilik madalyası kazanmıştır. Yine uzun yıllar kungfu antrenörlüğü yaptığı İstanbul’dan ayrılarak, 1999 yılında Londra’ya yerleşmiştir. 

Londra’da; ticaret, gazetecilik, editörlük, köşe yazarlığı, dernek başkanlığı, radyo programcılığı gibi meslek dallarıyla, hayatın içinde aktif bir şekilde yer almıştır. Çocukluk yıllarından bu yana şiir ve düzyazıyla ilgilenen iki çocuk annesi Burcu İncekara; gitar, bağlama, çello gibi enstrümanlar çalmakta olup, ilk kitabı ‘Kırlangıcın Dönüşü’yle de edebiyat dünyasına adım atmıştır.

2685460cookie-checkBurcu İncekara’nın ilk kitabı Kırlangıcın Dönüşü’ne ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.