Bursa Kraliçe II. Elizabeth’i bekliyor

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Recep Altepe, Kraliçe II. Elizabeth’in talebi üzerine gezi programına Bursa’nın da alındığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı’nın bilgilendirdiği Bursa Valiliği kanalıyla söz konusu programı öğrendiklerini söyledi.
 
Altepe, Kraliçe II. Elizabeth’in gezi programında yer alacağı bildirilen tarihi “İpek Yolu”nun önemli duraklarından Koza Han başta olmak üzere hanlar bölgesi ile Kapalı Çarşı’da düzenleme çalışmaları başlattıklarını ifade etti.
 
Kraliçe II. Elizabeth’in ziyaretinin Bursa’nın tanıtımı açısından büyük fırsat olduğunu vurgulayan Altepe, “Ziyaret tarihine kadar hanlar bölgesindeki görsel kirliliği ortadan kaldıracağız” dedi.
 
Hanlar bölgesindeki tabelaların tamamen standart hale getirileceğini, dışarıda düzensiz halde bulunan elektrik telleri ve kablolara müdahale edileceğini, esnafın oturma gruplarını yenileyeceğini anlatan Altepe, “Bu bahaneyle bölgedeki örnek çalışmalarımız da hızlanmış, çevreye bir çeki düzen vermiş olunacak. Düzenleme çalışmalarımız ziyaret gününe kadar sürecek” diye konuştu.
 
Altepe, Bursa’nın tanıtımı açısından dünya çapında önemli insanların kente gelmesinin önemine dikkat çekti.
 
Altepe, “Osmanlı’nın kurulduğu şehir Bursa, Osmanlı’ya başkentlik yapmış. Bunları dünyaya anlatmak için büyük bir fırsat. Tarihi yapıları ayağa kaldırma çalışmalarımızın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Önümüzdeki aylar ve yıllarda daha çok önemli isimler kente gelecek. Bursa ‘müzekent’ olacak. Şu anda Bursa, dünyadaki turizm kitaplarına kendiliğinden giriyor, restore ettiğimiz tarihi yapılar herkesin ilgisini çekiyor. Yurdun değişik illerinden Bursa’ya turlar düzenlenirken, Kore’de, Japonya’da turizm kitaplarında Bursa yerini aldı. Oralardan gelen turistler, bu değerleri bilerek yerinde görmek için geliyorlar” dedi.

811510cookie-checkBursa Kraliçe II. Elizabeth’i bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.