Bush ve Irak Başbakanı PKK’yi görüştü

Bush-el Maliki görüşmesi konusunda brifing veren ABD Başkanı’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Bush’un hafta sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak PKK konusunda güvence verdiğini hatırlattı ve şimdi bu sözün yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Hadley, ”Bu konuda daha agresif olarak çalışmamız gerekli” dedi.

Hadley, “PKK terörü konusunun, hem Bush ve el Maliki’nin heyetlerin katılımıyla yaptığı görüşmede konuşulduğunu, hem de ABD ve Irak heyetlerinin bir araya gelmesi sırasında ayrıntılı olarak ele alındığını” açıkladı.


Türkiye, ABD ve Irak arasındaki üçlü mekanizmayı hatırlatan Hadley, ”Atılabilecek adımları ve Iraklıların atacağı adımları belirledik. Iraklılar bu adımlar konusunda zaman içinde gerekli açıklamayı yapacak. PKK’nın faaliyetleri sonucu Türk vatandaşlarının ve Türk güvenlik kuvvetlerinin yaşamlarını yitirdiğini ve bu sorununun ciddiyetini anladığımızı Türklere ilettik” diye konuştu.

Hadley, ”PKK’nın terörist bir örgüt olduğu konusunda kuşkuya yer bırakmadık. Sorunun, üçlü mekanizma çerçevesinde ele alınmasını önerdik. Sanırım Türkler de bu konuda rahat” ifadesini kullandı. 

 

1132850cookie-checkBush ve Irak Başbakanı PKK’yi görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.