Bush’a halk desteği yüzde 34’e düştü

ABD’nin CBS televizyonun 22-26 şubat tarihleri arasında yaptığı ankete katılanların sadece yüzde 34’ü, Bush’un başkanlık performansına olumlu not verirken, yüzde 59’luk bir çoğunluksa olumsuz görüş belirtti.
Ocak ayındaki CBS anketinde, Bush’un aldığı halk desteği yüzde 42 çıkmıştı.

Bush’a verilen destek oranındaki hızlı gerilemeye, özellikle Irak’ta son günlerde meydana gelen mezhepler arası çatışmaların ve ABD limanlarının bir Dubai şirketince işletilmesi kararının yol açtığı belirtildi. Bush’u en fazla sıkıntıya sokacak gelişmede, Başkan’ın en güçlü noktası olarak değerlendirilen teröre karşı mücadele konusunda aldığı destek de, tarihin en düşük noktasına geriledi.

Ankete katılanların sadece yüzde 43’ü, terörle mücadelede Bush’u başarılı bulurken, ters yönde görüş belirtenlerin oranı ilk defa yüzde 50’ye ulaştı. Bush’a geçen ayki ankette, terörle mücadele konusunda verilen halk desteği yüzde 52’ydi.

CBS anketine göre, ABD limanlarının Dubai Ports şirketince işletilmesini destekleyenlerin oranı da sadece yüzde 21’de kalırken, yüzde 70’lik bir çoğunluk buna karşı çıktı. Bush, Dubai şirketiyle yapılan anlaşmayı güçlü şekilde desteklemişti.

Bush’un aldığı halk desteği, geçen yıl Irak savaşı ve Katrina kasırgasına tepkide geç kalınmasından dolayı düşüşe geçmişti.

1124170cookie-checkBush’a halk desteği yüzde 34’e düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.