Bush'a İtalya'da protestolu karşılama

Bush'un Roma'ya geldiği saatlerde düzenlenen protesto yürüyüşüne, yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Repubblica Alanı'ndan başlayıp Barberini Alanı'nda noktalanan protesto yürüyüşünde, Bush yönetiminin, Irak başta olmak üzere özellikle Ortadoğu'ya yönelik politikaları protesto edildi.

Savaş karşıtları ve sol grupların düzenlediği yürüyüşte, Bush yönetiminin politikalarına verdiği destekle tanınan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin de hedef seçilmiş olması dikkati çekti.

Taşınan pankart ve dövizlerde, “Katil Bush, Katil Berlusconi”, “Bush da Berlusconi de aynı çetenin üyeleri. Direnişimiz Sınır Tanımıyor”, “Cellat Bush” türünden ibarelere yer verildi.

İtalyan polis ve jandarmasının, Bush ziyareti ve düzenlenen gösteri nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Gösteri, çok sayıdaki İtalyan güvenlik biriminin denetimi altında yapıldı.

Polisin, yürüyüş sırasında, Barberini Caddesi'ndeki “Blockbuster” videotek bayiini, olası saldırılara karşı özel koruma altında tuttuğu gözlendi.

Göstericilerin, Barberini Alanı'ndan, ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu Veneto Caddesi'ne girişlerine de izin verilmedi.

Yürüyüş sırasında zaman zaman “Filistin'e Özgürlük” sloganının da atıldığı gösteri, olaysız biçimde sona erdi.

Yarın İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile biraraya gelecek olan Bush, cuma günü Vatikan'da Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus tarafından da kabul edilecek.

1173320cookie-checkBush'a İtalya'da protestolu karşılama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.