Büyük bayram kutlanıyor

Yurtiçi ve dışında 19 Mayıs törenleri, anma etkinlikleri düzenleniyor. 19 Mayıs dolayısıyla Anıtkabir’deki anmaya bu yıl da katılmayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesaj yayımladı.

Erdoğan’ın mesajı şöyle:

“Gazi Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs, milletimizin azim ve bağımsızlık aşkının dünyana ilan edildiği, içimizdeki direniş ruhunun yeniden canlandığı bir tarihtir. Ülkemizin 2023 hedefleri ve 2053 vizyonunu hayata geçirmek için gençlerimizle birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum…”

CHP Gençlik Kolları’nın 19 Mayıs dolayısıyla düzenlediği Büyük Gençlik Yürüyüşü’ne Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kitle, Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyor.

ETKİNLİKLER
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Yolu’nda Bandırma Vapuru’nu simgeleyen ve o dönem Tütün İskelesi olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede tören düzenlendi.

Atatürk ile silah arkadaşlarının heykellerinin de yer aldığı alandaki törende, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da karaya çıkmasını sembolize eden Türkiye bayrağı karaya çıkarıldı.

İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

KKTC’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlama etkinlikleri, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun saat 08.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonundan (BRT) günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı.

Daha sonra başkent Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

LONDRA’DAKİ ETKİNLİK

Londra’da da İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Gecenin tüm geliri ÇYDD’ye verilmek üzere 21 Mayıs, Cumartesi akşamı “19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması” yapacak.

Başkan Jale Özer, “Hem 19 Mayıs çoşkusunu yaşayacağız, hem de gecenin gelirini ÇYDD’ye bağışlayarak gençlerimizin eğitimine destek olacağız. Gelin bu çoşkulu gecede buluşup daha çok gencin hayatına birlikte dokunalım” açıklaması yaptı. “94-95 Isabella St, Waterloo, London SE1 8DA” adresindeki Amora Gusto adresinde yapılacak geceye katılım ücreti £25 (ÇYDD bağış dahil) olarak açıklandı.

Geceyle ilgili ayrıntılı bilgi https://www.sectoralevents.com/…/iadd-resepsiyonu… adresinden alınabilecek.

2607600cookie-checkBüyük bayram kutlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.