“Büyük skandal”

Yunanistan’ın Patra Limanı’ndan 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla İtalya’ya sefer yaparken yangın çıkan “Norman Atlantic” adlı feribottan kurtarılan yolculardan bazıları helikopterlerle İtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesi kıyılarına taşınıyor.

ANEK Lines’a ait Patra-Ancona seferini yaparken yangın çıkan feribottan kurtarılarak Puglia bölgesindeki hastanelere getirilen yaklaşık 30 kişiden 4’ü Türk vatandaşı.

Türk yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yolcuların getirildiği Brindisi kentindeki Perrino hastanesinde dumandan etkilenen 3 Türk yolcunun müşahede altına alındığı, diğer Türk yolcunun ise otele götürüldüğü belirtildi.

“BÜYÜK BİR SKANDAL”

Müşahede altındaki Türk yolculardan Aylin Akamaç, yaşananları “büyük bir skandal” olarak değerlendirerek, feribottaki yangın sonrasındaki kurtarma çalışmalarında hiçbir organizasyon olmadığını, Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını savundu.

Asker gençlerin bile kadın ve çocuklardan önce kurtarıldığını anlatan Akamaç, “Gün boyunca deniz dalgasız olmasına rağmen bizi öylece beklettiler. Römorkör ile çekmeye çalışırken bağladıkları halat 3 kez koptu. Hiçbir şey yapamadılar. Böyle bir şey olamaz. Allah bir daha düşürmesin” diye konuştu.

Feribotta sadece 3 filika olduğunu belirten Akamaç, “Titanik filmi gibiydi” dedi.

“SAATLERCE DIŞARIDA BEKLEDİK”

Akamaç, şöyle devam etti:

“Yangını yolcular farkına vardı. Ve ilk çıkanlar filikalara bindi. Bizleri yerlere oturttular. Yangını söndürmek için sıktıkları sularla dizimize kadar ıslandık. Soğuktan ayaklarımız dondu. İnsanlar ısınmak için ateşe yaklaşmak zorunda kaldı. Saatlerce dışarıda bekletildik. İnsanlar tuvaletlerini orada yapmak zorunda kaldı. Eşim halen feribotta onun için çok endişeleniyorum.”

Bu arada, İtalyan makamlarının yürüttüğü kurtarma çalışmaları kapsamında 2 helikopter kullanılıyor. Her helikoptere 3 yolcunun alındığı öğrenildi.

Öte yandan, Singapur bandıralı bir yük gemisinin “Norman Atlantic”ten kurtardığı 49 yolcuyu İtalya kıyılarına getirdiği bildirildi. Ancak kötü deniz şartlarından Brindisi Limanı’na yanaşamayan geminin Bari Limanı’na doğru yöneldiği açıklandı.

1440580cookie-check“Büyük skandal”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.