ByLock kullanan siyasiler nasıl korundu?

CHP’nin TBMM’ye sunduğu FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik önergeye İYİ Parti de destek verdi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin TBMM’ye sunduğu FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik önergeye destek veren Çıray, FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’na dair, “Komisyonun talep ettiği siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri komisyon başkanı tarafından temin edilmedi.” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre Çıray, görev yaptığı komisyonun eksiklerini sıraladı ve şunları söyledi:

“Komisyonda bürokratlar ve emekli genelkurmay başkanları dinledikten sonra faaliyetleri sulandırılmaya başlandı. 15 Temmuz’da aktif görev yapan bürokratların komisyona gelmesi, iktidar tarafından engellendi.

Süleyman Demirel, daha önce TBMM’de kurulan komisyona saatlerce bilgi verirken, eski cumhurbaşkanlarından sadece Abdullah Gül bize yazılı cevap gönderdi. Komisyonun talep ettiği siyasilere ve üst düzey bürokratlara ait ByLock, HTS ve uçuş listeleri komisyon başkanı tarafından temin edilmedi.

Erdoğan’ın ‘komisyonun amacına ulaştığı’ açıklamasının ardından Başkan Reşat Petek tavır değiştirdi ve bu açıklamadan sonra çalışma sonlandırıldı. Devlet Bahçeli de anayasa ve başkanlık tartışmasını başlatarak komisyonu gündemden kaldırdı.”

2376010cookie-checkByLock kullanan siyasiler nasıl korundu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.