BİZİM MAHALLEDEN KISA KISA…

Nereye bisiklet parkı istersiniz?

Haringey Belediyesi, bölge sakinlerine çağırıda bulunarak bisiklet park yeri yapılacak yerler konusunda önerilerini bildirmelerini istedi.

Haringey Belediyesi’nden yapılan açıklamada bölgeye yeni bisiklet pakları yapılması için Transport of London’dan ödenek sağlandığı bildirildi.

Belediye’nin “Çevre koruma”dan sorumlu meclis üyesi Brian Haley, çevre dostu ulaşım ve sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bisiklet kullanların sayısını nasıl artırabileceğimiz ve yeni park yerleri konusundaki düşüncelerinizi lütfen [email protected] adresine gönderiniz” dedi.

***

“Siyahların Tarihi” ayı

Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackney, Haringey ve Islington’da 26 Eylül-30 Ekim arasında “Siyahların Tarihi” ayı etkinlikleri düzenlenecek…

“Siyahların Tarihi” etkinlikleri arasında festival, söyleşi, konferans, okul faaliyetleri, sergi, yarışma ve bölgedeki tarihi mekanlara turlar yer alacak.

Belediyeler, her yaşa göre hazırlanan bütün etkinliklerin ücretsiz izlenebileceğini açıkladı.

***

Wood Green Mezarlığı’na ödül

Türkçe konuşan toplum üyelerinin de defnedildiği Wood Green Mezarlığı, “Institute of Cemetery Crematorium Management Konferansı” sonrasında Yılın Mezarlığı” ödülünü kazandı.

Haringey Belediyesi Meclis üyesi Dhiren Basu, mezarlığın 13 yıl önce açılmasına karşın pek çok ödülü hak etmesini sevindirici bulduğunu belirtti. Basu, ödülün mezarlık çalışanların bölge sakinleriyle birlikte yaptığı çalışmaları da takdir ettiğini söyledi.

Wood Green Cemetery Friends Group Başkanı Sadia Malick de mezarlığın bakımına özen gösterildiğini vurgulayarak, “Ziyaretçiler için heyecanlı ve duygusal anların yaşandığı ortamın özenle bakılması gerekir” dedi.

Mezarlık 2006’da Tasarım ve 2007’de de Green Flag ödülünü kazanmıştı.

***

Enerji tasarrufu için 2 özel hafta

Haringey Belediyesi’nin önncülüğünde enerji tasarruf için 16-29 Ekim arasında etkinlikler düzenliyor.

Bölge sakinlerinin gereksiz enerji tüketimini azaltarak küresel ısınmayı azalma ve ekonomik tasarruf sağlamayı amaçlayan etkinliklere katılmaları istendi.

Belediye Meclis üyesi Brian Haley, “Enerji tasarrufu yalnız aile bütçesini değil üzerinde yaşadığımız gezegeni de korumayı amaçlamaktadır. Enerji tasarrufunu yapmanın yanısıra çevremizdekileri de gereksiz enerji kullanımına karşı uyarmalıyız” dedi.

Etkinlikler çerçevesinde “Enerji Doktoru” bölgede çeşitli kurumları ziyaret ederek bölge sakinleriyle sohbet edecek. Enerji Doktoru’nun ziyaret edeceği kurumlar şunlar:

– Wood Green Library, 22Ekim saat 17-19 arası
– The Mall Wood Green, 27 Ekim saat 10-16 arası
– Wood Green Library, 29 Ekim saat 17.30 – 19.30 arası

Ayrıntılı bilgi www.haringey.gov.uk/energysaving adresinden alınabilecek…

825480cookie-checkBİZİM MAHALLEDEN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.