Can Dündar’ın panelinde PKK sloganı

İngiltere’de London School of Economics (LSE) bünyesinde düzenlenen ve Milliyet yazarı Can Dündar’ın da konuşmacı olarak katıldığı, “Türkiye’de milliyetçiliğin yükselişi” konulu panelde, bir grup PKK sempatizanı, Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atınca olay çıktı. Panel tamamlanamadan sona erdi.


Paneli LSE öğretim üyelerinden Türk Araştırmaları Bölüm Başkanı Prof. Şevket Pamuk yönetti. Yaklaşık 500 kişinin izlediği panelde, özellikle Can Dündar’ın Türkiye’den aktardığı güncel anekdotlar izleyicilerden alkış aldı.


Travma ve yeni tehditlerin milliyetçiliğin artmasına yol açtığını söyleyen Dündar, “Aslında bazı hak ve özgürlükler gerçekleşmezse, Türkiye bölünme tehdidi ile karşı karşıya kalacak. Korkularımızla yüzleşmemiz lazım. Bu korku ortamında, insanları sağduyuya davet etmeye devam ediyoruz” dedi.


TOPLANTI ERKEN BİTTİ


Zaman zaman sorulu cevaplı diyalog halini alan panel sırasında PKK yanlısı bazı dinleyiciler sorular sormaya başladı. Panel tamamlanmak üzereyken, bir genç, sorusuna ‘Sayın Öcalan’ diye başlayınca dinleyiciler arasında itirazlar yükseldi.


Bağırmalar arasında sözün sahibinden ifadesini değiştirmesi istendi. Bunun üzerine PKK yandaşları hep bir ağızdan, “Çok yaşa Abdullah Öcalan”, “Yaşasın PKK” diye slogan attı. (NEVSAL ELEVLİ)

809750cookie-checkCan Dündar’ın panelinde PKK sloganı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.