Can Dündar’ın üzerindeki vebal!

Konu önemli. “Türkiye’de Demokrasi”! Demokrasi, ekonomik, siyasai ve kültürel bir system. Burjuva demokratik devrimlerinin en büyük kazanımı. Feodal ideeolojinin şekillendirdiği, serflik düzeni insanı, özgürleşiyor ve değişiyor ve demokratik bilince erişiyor.

Demokrasi sadece, devlet ve birey arası ilişkileri değiştirmekle kalmıyor, bireyler arası ilişkiye de nitelik kazandırıyor. Birey, topluma karşı dürüst ve sorumlu davranışı içselleştiriyor. Kısacası demokrasi, önce bireyi özgür, sonrada, insan yapıyor.

Aydın, bireyin insanlaşma sürrecinde etkin rol oynuyor. Demokrasi kültürünü topluma taşıyor. Toplumsal aydınlanmaya öncülük ediyor.
Konuyu aydın yazar Can Dündar’la somutlamak istiyorum. Bilindiği gibi Can Dündar adı etrafında çok ciddi yazılar yazıldı ve tartışma sürüyor. Bu bağlamda ben de kulaklarımla duyguğum haberi aktarmak istiyorum.

16 Kasımda “Türkiye Nereye Gidiyor” Konferansı içi Londra’ya, Süheyl Batum, Ali Sirmen, Atilla Sertel ve Uğur Dündar konuşmacı olarak geldiler. Konferansı CHP İDD organize etti. Ben de bu derneğin yönetimindeyim. Konferans öncesi misafirleri karşılamaya da gittim. Birlikte kaldıkları otele döndükten sonra, yapılan sohbette, Uğur Dündar, Can Dündar’la ilgili yaptığı açıklamalar, “it yese kudurur” cinstendi. Uğur Dündar’ın şiddetli tepkisi, Can Dündar’ın, bile isteye +1tv ile yaptığı anlaşmaya yönelikti.

Uğur Dündar, +1.tv’nin sahibini “Tayyip Erdoğan’ın uçağından inmeyen birisi” diye tanımlayıp çok ağır sözler sarfederek, “Ben ve çalışma arkadaşlarım hala da paralarımızı almadık” diye devam etti. Ve tepkisini, “Can dündar’ın bütün bunları bildiği halde böyle birisiyle nasıl anlaşma yapar” diyerek sürdürdü. Kısacası, duyduklarımıza şaşırdık. Uğur dündar açıklamalarını öfkeyle yaptı. Uğur Dündar’ın bu açıklamasını, konuklar ve CHP İDD Başkanı Seniha Russel, ben ve diğer iki arkadaş olmak üzere, toplam sekiz kişi duydu. Bu tartışma oda.tv de de sürdü.

Can Dündar’ı tanımam. Yazarlığını da pek beğenmem. Ama, çok güvenilir bir ağızdan duyduklarımı paylaşmak istedim. Can Dündar hoş geldin! Anlat da öğrenelim şu demokrasiyi! Neymiş demokrasi denilen, acaip nesne!

Öğreneceğiz!

1556900cookie-checkCan Dündar’ın üzerindeki vebal!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.