Can ile Vicdan

Beden denilen ten kafes içinde bir can tasiyoruz ve onun insani belirtisi olan , vicdani …Vicdani olmayan can neye yarar ? Sadece tehlike saçar. Her sartta iktidar olmak isteyenler ,saygisizlik ve vicdansizlik sahibi olurlar. Iktidar sarhoslugu insani anlamsiz bir hirsa sürükler , bencillik içinde süründürür , bencillikte yasamayan tek sey ise vicdandir.

Vicdan , standard ölçüleri sever, esitligi ,demokrasiyi , barisi sever . Çifte standardi hiç sevmez.Çünkü demokrasi , bir tahammül rejimidir ve Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün söyledigi gibi, ” Demokrasi , kimsesizlerin kimsesidir ” .
Çifte standard uygulayanlar , insan vicdaninda silinmez izler birakir. Ört – bas – yok et mantigi , kimseye fayda getirmedigi gibi , bu bir Bumerang ‘ dir , an gelir bulur herkesi . Tarih , yasanan örneklerle doludur . Çagimizin en güzel buluslarindan biri olan cep telefonunu düsünelim , bir an için . En büyük çifte standard yine telefona …Bir duyuyoruz ki , telefon sinyaliyle , kimler yakalaniyor , bir sahit oluyoruz ki , göz göre göre kazazadelere ulasilamiyor . Tarihi yaniltmak , kime ne kazandirir ? Hiç .

Hersey insanla güzel , insansiz olan her gelisme , sadece mekanik .Yani ne cani var ne vicdani .
” Bilen sever ” demis Leonardo Da Vinci . Sevgi de tüm güzelliklerin yasadigi gibi , vicdan da yasar …ve sevmekle baslar hersey …

Can denilen güzel kus , ten kafesinde sakidikça , insan hayattan umudunu kesmez . Sirri insan olandadir , vicdanin sesi her an , her canevinde bir kandil gibi yanmaktadir.Can ile Canan belki ayrilir birbirinden , Ferhat ile Sirin misali , oysa Can ile Vicdan , gerçek insan olanda kilitli …

1634390cookie-checkCan ile Vicdan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.