Çanakkale, Bursa ve Bilecik’te orman yangını

Bursa, Bilecik ve Çanakkale’de dünden beri süren orman yangınları kontrol altına alındı.

ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINI

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde başlayan orman yangını 18 saat sonra kontrol altına alındı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Toluklar köyünde tarım arazisinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, ormanlık araziye sıçradı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle ilerlemeye başlayan alevler Külcüler ile Çırpılar köyü arasındaki ormanlık araziye ulaştı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki yangın; dün saat 15 sıralarında Dağoba köyü yakınlarında başladı.Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki yangın; dün saat 15 sıralarında Dağoba köyü yakınlarında başladı.
Yangın gece saatlerinde de bölgede etkili olan lodos fırtınası nedeniyle ilerlemeye etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmaları netice verdi.
Yaklaşık 18 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

Konuya ilişkin Orman Genel Müdürlüğü Twitter adresinden yapılan açıklamada; “Bursa-Osmangazi, Çanakkale-Bayramiç Bilecik-Merkez’de çıkan orman yangınlarını kahramanlarımızın mücadelesi sayesinde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

BURSA’DA ORMAN YANGINI

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Karaislah Mahallesi yakınındaki ormanlık alanlarda yangın çıktı.

Kuvvetli lodosun da etkisiyle yayılan alevlerin olduğu bölgelerden yükselen dumanın görülmesi üzerine ihbarda bulunuldu.

Bursa’daki Uludağ eteklerinde de 3 ayrı noktada yangın çıktı.Bursa’daki Uludağ eteklerinde de 3 ayrı noktada yangın çıktı.
Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki bölgedeki alevlere çok sayıda arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahaleye başladı.

Osmangazi ilçesine bağlı Güneybudaklar Mahallesi’nde, dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını, ise sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Rüzgarın şiddetiyle ormanlık alana yayılan yangın, Soğukpınar Mahallesi ile Karaislah Mahallesi’ne kadar ilerledi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles, Harmancık ve Osmangazi belediyesine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

60 HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ

Yangına, 22 arasöz, 14 tanker, 1 loder, 1 grayder, 5 dozer, 10 ilk müdahale aracı ve 90 personelle müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, bahçesindeki otları yakan bir kişinin sebep olduğu orman yangınında yaklaşık 60 hektarlık alanın yangından etkilendiğini açıkladı.

BİLECİK’TE ORMAN YANGINI

Bilecik’te orman yangını 12 saatin ardından kontrol altına alındı.

Bilecik’te küçük çaplı başlayan orman yangını rüzgârın etkisiyle giderek büyürken, yangına 43 iş makinesi ve 174 personelle müdale edildi.

12 saatin ardından yangın köy merkezine ulaşmadan kontrol altına alınırken, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya alanda inceleme yaptı.
Bilecik merkeze bağlı Kızıldamlar ile Kurtköy arasından Abuşlar mevkiinde dün öğle saatlerinde dumanları gören köylüler durumu jandarmaya haber verdi.

Dumanlar giderek büyürken, bölgeye ilk olarak 20’e yakın orman ve belediyelere ait itfaiye ekibi sevk edildi.

Alanda inceleme yapan ve yetkililerden bilgi alan Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “Öğleden sonra başlayan yangının saat 00.15 itibarıyla kısmen kontrol altına alındı. 43 iş makinesi ve 174 personelle yangınla cansiperane mücadele edildi. Yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınmış oldu. 300 dönümlük bir alandan bahsediliyor ama gün ağardığında daha da net bir şekilde ortaya çıkaracağız” dedi.

Öte yandan Vali Kızılkaya, Kızıldamlar Köy kahvesinde il protokolü ile gelişmeleri gece geç saatlere kadar takip etti.

2595840cookie-checkÇanakkale, Bursa ve Bilecik’te orman yangını

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.