Çandır’da yanan ormanlık alana 300 fidan dikildi

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde Ağustos 2021’de çıkan orman yangınında yaklaşık 1400 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangının ardından yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla küllerinden yeniden doğacağı günleri bekleyen Çandır ormanlarının yeşermesi için gösterilen çabalara bir yenisi daha eklendi. CHP Isparta İl örgütü ve Sütçüler ilçe yöneticileri 21 Mart Uluslararası Orman Günü’nde yangından zarar gören Çandır ormanlarına 300 kızılçam fidanı dikti.

CHP Isparta Çevre ve Doğa Komisyonu’nun organize ettiği etkinliğe, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mevlüt Özil’in yanı sıra 25 kişilik partili grup katıldı. Yapılan başvurunun ardından Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nce belirlenen alanda 300 kızılçam fidanı toprakla buluştu.

Komisyon üyeleri, Çandır köyündeki yanan ormanlık bölgenin yeniden canlanmasına katkı sağlamak amacıyla fidan dikimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Komisyon üyeleri, fidan dikiminin ardından yangın bölgesinde bulunan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nı ziyaret etti.

Geçtiğimiz yaz Akdeniz bölgesini etkisi altına alan orman yangınlarından büyük zarar gören Çandır bölgesinde, yangından etkilenen bölgelerde fidan dikimi çalışmaları başlatılmıştı.

2594760cookie-checkÇandır’da yanan ormanlık alana 300 fidan dikildi
Önceki haberBir toplantının ardından
Sonraki haberS&P, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.